Į Ukrainą vyks 24 Lietuvos medikai-savanoriai | Kas vyksta Kaune

Į Ukrainą vyks 24 Lietuvos medikai-savanoriai

Asociatyvi / Delfi nuotr.

Į Ukrainą vyks 24 Lietuvos medikai, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Laukiame konkrečių ligoninių, bet galime formuoti dvi grupes po 12 žmonių. Tai yra pradėta, (…) netruksime suformuoti, sužinosime, kur vykti, ir tas darbas juda“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, savanoriškai vykti į Ukrainą yra pasiryžę 250 medikų, tačiau ne visų specializacijų gydytojų ukrainiečiams šiuo metu reikia.

„Jiems reikia paramedikų, slaugytojų, anesteziologų, reanimatologų. Būtent tokiu būdu ir formuojame“, – teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, suformuotų Lietuvos medikų grupės turėtų vykti į dvi gydymo įstaigas Vakarų Ukrainoje.

„Perspektyvoje, kaip man kužda kolega Ukrainoje, jie dabar mato kiekvienoje apskrityje, kad jiems trūksta po 6–8 specialistus“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jis teigė konkrečiai negalintis įvardinti Lietuvos medikų išvykimo laiko.

Anot A. Dulkio, kol kas naujienų apie sužeistųjų gydymą Lietuvoje nėra: „Jie dar į Lenkiją neatvyksta, bet ruošiamės.“

Rusija praėjusią savaitę Ukrainoje pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje. Kremliaus sausumos pajėgos veržiasi į Ukrainą iš šiaurės – per Baltarusiją, taip pat rytų ir pietų, bet sulaukia įnirtingo ukrainiečių pajėgų pasipriešinimo.

Ukrainos kariuomenė pirmadienį pareiškė, kad Rusijos kariai sumažino „puolimo tempą“. Juos ginklais ir humanitarine parama remia Vakarų šalys, prieš Rusiją įvedamos sankcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA