Kauniečiai plūsta prie „Žalgirio“ arenos: aukoja daiktus ukrainiečiams | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai plūsta prie „Žalgirio“ arenos: aukoja daiktus ukrainiečiams

Kauniečiai plūsta prie „Žalgirio“ arenos, jog perduotų paramą Ukrainos gyventojams. Paramos rinkimą organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi. Prašoma atnešti pledų, miegmaišių, rūbų ir kitų būtinųjų daiktų, kurių gali prieikti Rusijos invaziją išgyvenantiems ukrainiečiams.

Prie Kauno „Žalgirio“ arenos nusidriekė automobilių spūstys, čia kauniečiai vežė įvairiausius daiktus, kurie kitą savaitę bus gabenami į Ukrainą.

Šalies gyventojai kviečiami atnešti daiktų, reikalingų Ukrainos žmonėms gelbstintis nuo karo, ieškant kur prisiglausti ar pasislėpti: antklodžių, pagalvių, patalynės, miegmaišių, paklotų, rankšluosčių, žiemos sezonui tinkamų šiltų drabužių ir batų.

Prašoma, kad visi drabužiai ir kiti daiktai būtų sudėti į maišus, surūšiuoti pagal tipą, dydį ir kam – vyrams, moterims ar vaikams rūbai, batai yra skirti. Ant maišo informacija turėtų būti užrašyta lietuvių arba anglų kalbomis, taip pat pažymėta, kiek kokių daiktų, rūbų ar batų maiše yra vienetais. Pavyzdžiui: „Striukės, L dydis, moteriškos, 3 vnt.“ ir pan.

Pabrėžiama, kad renkami tik nauji arba mažai dėvėti, geros būklės ir švarūs daiktai, rūbai, batai.

Paramos rinkimą organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi.

Šalies gyventojai nuo sekmadienio vidurdienio gali aukoti daiktus Kaune „Žalgirio“ arenos aikštelėje (Karaliaus Mindaugo pr. 50, įvažiavimas nuo senamiesčio).

Paramą daiktais šiuose surinkimo punktuose bus galima perduoti sekmadienį 12–20 val., pirmadienį ir antradienį 10–20 valandomis.

Šimtatūkstantines pajėgas pasienyje su Ukraina telkusi Rusija ketvirtadienį įsiveržė į ją, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA