Kauniečiai plūsta į Užgavėnes Rumšiškėse | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai plūsta į Užgavėnes Rumšiškėse

Lietuvos liaudies buities muziejus šiemet kviečia į tradicines užgavėnes Rumšiškėse. Šiais metais žiemą iš kiemo varys su meška, taip pat liepsnos didžiulė morė, kviečia džiaugtis įvairiomis pramogomis.

Renginio teritorijoje laukia savarankiškas blynų kepimas po malūno sparnu, jodinėjimas žirgais, viktorinos, kaimiški jaunimo žaidimai, puodų dažymas ir daug kitų pramogų. Miestelyje aidės Liaudiška kapela Domeikavos „Seklyčia“ taip pat vyks Kulinarinio ir tautinio paveldo meistrų dirbinių mugė.

Miestelio pastatuose pasirodys Užgavėnių ­daktaras miestelio špitolėje, kur gausite užtikrintą juoko terapiją. Priėmimas iki 14 val. Taip pat nuo 10.00 val. bus vykdomas meduolių ir duonos pardavimas kepykloje.

Muziejaus teritorijoje taip pat laukia kaukių drožybos demonstravimas su meistru Sauliumi Tamuliu ir pasakojimas „Užgavėnių tradicijos ir papročiai“ su vyr. muziejininku Vingaudu Baltrušaičiu puodžiaus name.

Visoje renginio teritorijoje vyks atranka konkursui „Užgavėnių kaukės 2022“ (komisija vykdo visoje renginio teritorijoje iki 13.30 val.) Konkurse kartu dalyvauja suaugusieji ir vaikai. Vertinamos tik rankų darbo kaukės.

Taip pat visoje teritorijoje vyks persirengėlių klajonės: folkloro ansamblis „Kupolė“, Kauno folkloro klubas „Liktužė“, Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblis „Mėguva“.

15.30 val. bus kuriamas laužas Morei – blogio, nelaimių, žiemos ir tamsos simboliui.

Interaktyvią renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA