Bankomatų apgultis slopsta: grynųjų pinigų tiekimas vyksta sklandžiai | Kas vyksta Kaune

Bankomatų apgultis slopsta: grynųjų pinigų tiekimas vyksta sklandžiai

BNS 2022/02/26 18:45
Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Grynųjų pinigų paklausa slūgsta, bankomatai sparčiai papildomi, o grynųjų eurų tiekimas vyksta sklandžiai, skelbia Lietuvos bankas.

Jo teigimu, šeštadienio popietės duomenimis, pinigų buvo išsigryninta maždaug ketvirtadaliu mažiau nei tuo pačiu metu penktadienį.

„Lietuvos bankui ir pinigų pervežimo įmonėms dirbant padidintu pajėgumu, situacija dėl operatyvaus bankomatų papildymo pirmąją savaitgalio dieną gerėja“, – rašoma šeštadienį išplatintame pranešime.

Lietuvos banko teigimu, grynųjų eurų tiekimas ir skirstymas po visą šalies teritoriją vyksta sklandžiai ir operatyviai.

„Visos bankinės sistemos veikia stabiliai. Lietuvos bankas teikia transporto ir logistinę pagalbą pinigų pervežimo įmonėms, siekiant paspartinti bankomatų užpildymą eurais“, – nurodoma pranešime.

Lietuvos bankas ir kredito įstaigos atkreipia dėmesį, kad grynųjų pinigų sumos ir banknotų kiekiai nėra papildomai ribojami, galioja įprasti limitai ir kitos sąlygos pagal klientų sutartis su bankais.

Gyventojai raginami nepasiduoti provokacijoms. Apie tokias galimas provokacijas šeštadienį užsiminė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, provokatoriai bando kurti paniką, siejant galimą Rusijos bankų atjungimą nuo SWIFT sistemos su situacija Lietuvos bankomatuose.

„Tai yra visiška nesąmonė ir visiškas melas“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė.

Rusijai ketvirtadienį pradėjus karinius veiksmus prieš Ukrainą, Lietuvos bankas tuomet nurodė, jog šalyje iš bankomatų kai kur išimama gerokai daugiau grynųjų pinigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA