Kauniečiai plūsta prie bankomatų: Lietuvos bankas ramina – grynųjų užteks visiems | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai plūsta prie bankomatų: Lietuvos bankas ramina – grynųjų užteks visiems

"Kas vyksta Kaune" nuotr.

Prasidėjus neramumas Ukrainoje, visoje Lietuvoje stebimas suaktyvėjęs grynųjų pinigų išėmimas iš bankomatų. Didžiausios kauniečių eilės prie bankomatų penktadienio rytą pastebėtos prekybos centruose. Tuo metu Lietuvos bankas ramina – grynųjų užteks visiems gyventojams.

Penktadienio rytą daugiausia kauniečių prie bankomatų lūkuriavo didžiuosiuose prekybos centruose – „Megoje“, „Akropolyje“, „Save“ bei mažesnėse parduotuvėse. Spėjama, kad tokį miestiečių suaktyvėjimą galėjo lemti nerami padėtis Ukrainoje.

Lietuvos bankas, kaip ir pinigų pervežimo bendrovės, dirbs ir savaitgalį ir užtikrins sklandų grynųjų eurų tiekimą į bankomatus.

„Situacija nuolat atidžiai stebima, duomenys analizuojami, pinigų pervežimo įmonės dirba padidintu pajėgumu. Tad jei tam tikrų vietovių kai kuriuose bankomatuose laikinai pritrūktų banknotų, bankomatai bus operatyviai papildyti“, – praneša Lietuvos bankas.

Į situaciją penktadienį sureagavo ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tokia reakcija yra žmogiška, čia kiekvieno žmogaus apsisprendimas, kiek jis nori turėti kišenėje ar namuose grynųjų pinigų, bet vis dėlto reikėtų, matyt, nepervertinti būtinybės tai daryti ir tai daryti dabar“, – spaudos konferencijoje Vyriausybėje teigė I. Šimonytė.

Premjerė taip pat ragina nesijaudinti, jeigu viename ar kitame bankomate pritrūks pinigų.

„Jeigu atsitiks taip, kad atėję į kažkokį bankomatą nerasite ten grynųjų pinigų, kadangi dėl didelės paklausos gali susidaryti tokie momentai, kad kažkurie bankomatai dar nebus papildyti dėl logistinių problemų, jokių kitų problemų tikrai nėra“, – kalbėjo premjerė.

I. Šimonytei antrina ir Lietuvos bankas. „Lietuvos bankas turi pakankamai grynųjų eurų atsargų. Gyventojai raginami likti ramūs ir supratingi.”

Kaip paneša BNS, ketvirtadienį šalies bankomatuose grynųjų pinigų buvo išsiimta dukart daugiau nei trečiadienį. Dėl išaugusios jų paklausos dalis bankomatų ištuštėja greičiau nei įprasta, todėl juos prižiūrinčios įmonės kai kur nespėja laiku papildyti banknotais. Pasak Lietuvos banko, iš bankomatų išimamos sumos neviršija įprastų.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad didesnės kauniečių eilės penktadienį pastebėtos ir parduotuvėse bei degalinėse. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA