Paplušėti su bosniais turėjusi Lietuvos rinktinė FIBA pasaulio čempionato atrankos turnyre iškovojo 3 pergalę | Kas vyksta Kaune

Paplušėti su bosniais turėjusi Lietuvos rinktinė FIBA pasaulio čempionato atrankos turnyre iškovojo 3 pergalę

delfi.lt 2022/02/24 23:11
Asociatyvi, DELFI nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė (3-0) ketvirtadienio vakarą Tuzlos mieste žaidė 2023-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos (2-1) krepšininkais. F grupės lyderių dvikovoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai tik po atkaklios kovos džiaugėsi pergale 78:77 (13:21, 23:20, 24:15, 18:21).

Prieš pat išvyką į Bosniją ir Hercegoviną Lietuvos rinktinėje dėl teigiamų COVID-19 testų iš rikiuotės iškrito Dovydas Giedraitis, Kristupas Žemaitis, Gytis Masiulis bei treneris Evaldas Beržininkaitis. Dar nepradėjus bendrų pratybų pirmadienį strategą Kazį Maksvyti pasiekė naujiena apie COVID-19 užsikrėtusį įžaidėją Vaidą Kariniauską.

Netekus keturių krepšininkų, papildomai iš Italijos Neapolio „Gevi Basket“ klubo iškviestas 22-ejų įžaidėjas Arnas Velička.

Dar vienas incidentas įvyko per paskutinę treniruotę Lietuvoje prieš skrydį, kur galvomis susidūrė Arnas Butkevičius ir Martynas Sajus. Pastarajam teko siūti prakirstą antakį, o Vilniaus „Ryto“ kapitonas atsipirko pleistru.

Rungtynių eiga

Pilnutėlės arenos palaikomi bosniai sėkmingiau pradėjo rungtynes – išnaudoję lietuvių klaidas pirmavo 8:2. Prastą mūsų šalies krepšininkų atkarpą galingu dėjimu iš viršaus nutraukė Arnas Butkevičius.

Aikštės šeimininkų lyderis Džananas Musa ėmė kelti vis daugiau problemų lietuvių gynybai, tik A. Butkevičiaus tritaškis dar kartą šiek tiek pristabdė įsibėgėjusius varžovus. Po pirmo kėlinio Bosnija ir Hercegovina pirmavo 21:13.

Antrąjį kėlinį K. Maksvyčio auklėtiniai pradėjo pelnydami 5 taškus be atsako, po krepšiu sėkmingai grūmėsi Martynas Echodas, o po Margirio Normanto taiklaus tritaškio skirtumas ištirpo iki 2 taškų (26:24).

Atsigavusi Lietuvos rinktinė ėmė spausti bosnius, o puolime atsiradusi įvairovė leido išlyginti ir rezultatą – tuo iš po krepšio pasirūpino M. Echodas (31:31).

Vis dėlto perlaužti rungtynių eigos lietuviams nepavyko. Įpusėjus dvikovai Bosnija ir Hercegovina vėl buvo priekyje 41:36.

Po didžiosios pertraukos 5 taškus iš eilės pelniusi Lietuvos rinktinė išlygino rezultatą 41:41. Aikštės šeimininkai davė atsaką, tačiau Regimantas Miniotas pelnė 4 taškus iš eilės ir pirmą kartą išvedė lietuvius į priekį 46:47.

K. Maksvyčio auklėtiniai įjungė aukštesnę pavarą, o spurtą inicijavo per paskutinį FIBA atrankos langą žibėjęs Osvaldas Olisevičius. Iš pradžių puolėjas pelnė dvitaškį, o vėliau smeigė du tritaškius iš eilės ir lietuviai jau pirmavo 5 taškais (53:58). Po trijų kėlinių Lietuvos rinktinė buvo priekyje (56:60).

Paskutiniame kėlinyje užvirė atkakli kova, K. Maksvyčio auklėtiniai daugiausiai geros gynybos ir kietos kovos po krepšiais dėka išsaugojo iniciatyvą savo rankose. Įpusėjus ketvirčiui po Tomo Dimšos tritaškio skirtumas išaugo iki 6 taškų (64:70).

Bosniai patyrė netektį – rimtą traumą gavo jų lyderis 20 taškų pelnęs Miralemas Halilovičius. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 min. aikštės šeimininkai pakilo į lemiamą šturmą, pelnė 6 taškus iš eilės ir sumažino skirtumą iki 2 taškų (72:74).

Per paskutines minutes abi komandos įsivėlė į klaidų ir netaiklių metimų sūkurį, kurį likus žaisti 14,6 sek. taikliu tritaškiu nutraukė O. Olisevičius (72:77).

Bosnija ir Hercegovina pirmosiose dvejose atrankos rungtynėse į FIBA 2023-ųjų metų pasaulio čempionatą, kaip ir Lietuva, iškovojo pergales – 97:90 įveikė čekus bei 85:75 palaužė Bulgariją. Pirmajame atrankos lange lietuviai Klaipėdoje 89:69 įveikė Bulgariją, o išvykoje 74:66 nugalėjo čekus.

Sekmadienį, vasario 27-ą dieną (19:30 val.), Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės dar kartą susigrums atsakomosiose rungtynėse Vilniuje, „Avia Solution Group“ arenoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA