Rinktinę persekioja nesėkmės: prieš skrydį vidurio puolėjas skubiai išvežtas į ligoninę | Kas vyksta Kaune

Rinktinę persekioja nesėkmės: prieš skrydį vidurio puolėjas skubiai išvežtas į ligoninę

delfi.lt 2022/02/23 17:00
/ DELFI nuotr.

COVID-19 apsiaustai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei prieš rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos atstovais pasaulio čempionato atrankoje tenka skaičiuoti kiekvieną žaidėją. Dėl teigiamų koronaviruso testų netekus keturių krepšininkų, papildomai iškviestas buvo Arnas Velička.

22-ejų Neapolio „Gevi Basket“ klubo įžaidėjas iš Italijos turėtų atvykti tiesiai į Tuzlą ir prisijungti prie tautiečių trečiadienį vakare.

Kartu su juo Bosnijoje ir Hercegovinoje treneris Kazys Maksvytis iš viso turės 12 krepšininkų vietoje planuotų 15 – Vaidui Kariniauskui, Kristupui Žemaičiui, Dovydui Giedraičiui ir Gyčiui Masiuliui teko likti namuose užsikrėtus COVID-19.

Maža to, nesklandumų rinktinė neišvengė ir trečiadienį prieš kelionę į Tuzlą.

Komandos autobusas vėlavo pasirodyti Vilniaus oro uoste – pasirodo, ekipą užlaikė incidentas paskutinėje trečiadienio treniruotėje, kuomet galvomis susidūrė Arnas Butkevičius ir Martynas Sajus.

Pastarajam teko siūti prakirstą antakį, o Vilniaus „Ryto“ kapitonas atsipirko pleistru ir juokavo „laimėjęs dvikovą“.

„Martynas nukentėjo daugiau, bet viskas tvarkoje, tik abu – su kovinėmis žaizdomis“, – oro uoste kalbinamas žurnalistų šypsojosi A. Butkevičius.

„Skubiai nuvežėme į ligoninę, žaizdą susiuvo. Martynas – tvirtas vyras, viskas bus gerai“, – antrino K. Maksvytis.

Treneris neslėpė nerimo, jog sykį palietęs komandą koronavirusas lengvai jos nepaliks ramybėje. Nors kol kas visi į Bosniją ir Hercegoviną išvykstantys žaidėjai jaučiasi gerai.

„Bandome kurti ir atsarginį planą, nes galbūt penktadienį mūsų bus ir dar mažiau. Bet kol kas tikimės, kad užteks turimų žaidėjų“, – sakė 44-erių specialistas.

Prireikus jis planuoja atsakomajam mačui, sekmadienį vyksiančiam Vilniuje, iškviesti daugiau papildomų krepšininkų iš išplėstinio sąrašo, kuris prieš tai buvo pateiktas Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA).

„Antradienį vakarinė treniruotė visai nepavyko, viduryje jos atėjus teigiamiems testų atsakymams turėjome išimti G. Masiulį su K. Žemaičiu. Išėjo lengvas chaosas. Bet šiandien nuotaikos jau buvo optimistiškesnės, pasimatė šviesa tunelio gale. Liko mažesnė rotacija, užtat susiklausymas – geresnis, žaidėjams galbūt paprasčiau. Išvažiuojame geresnių nuotaikų nei buvome neseniai“, – rinktinės situaciją apibūdino K. Maksvytis.

Primename, kad tiek lietuviai, tiek bosniai pasaulio čempionato atranką praėjusį lapkritį pradėjo dviem pergalėmis ir dalinasi F grupės lyderių pozicija.

Mačas Tuzloje vyks ketvirtadienį, nuo 21 val. Lietuvos laiku.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA