Kauno rajonas išrinko saugiausias 2021 metų seniūnijas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas išrinko saugiausias 2021 metų seniūnijas

Kasmet Kauno rajono savivaldybė kartu su Kauno apskrities policija vykdo projektą „Saugiausia Kauno rajono seniūnija“. Trečiadienį vykusiame Kauno rajono policijos ataskaitiniame susirinkime paaiškėjo nugalėtojai. 2021 metų saugiausiomis pripažintos Ežerėlio, Vilkijos ir Taurakiemio seniūnijos. Jų lauks dovanos ir 300 eurų vertės prizai.

Renkant saugiausias seniūnijas, anot Kauno rajono policijos komisariato viršininko Aleksejaus Chramino, yra atsižvelgiama į seniūnų veiklą saugios aplinkos kūrimo ir puoselėjimo srityje, ar gyventojai yra aktyvūs, kuriant saugią aplinką bei koks nusikaltimų skaičius tose seniūnijose.

Šiuo metu pakaunėje yra 283 saugios kaimynystės grupės, o jų veikloje aktyviai dalyvauja 2,6 tūkst. gyventojų.

Nusikaltimų užregistruojama vis mažiau

Pristatydamas 2021 metų veiklos ataskaitą komisariato viršininkas A. Chraminas akcentavo, kad didėjančiam saugumo pojūčiui Kauno rajone įtakos turėjo seniūnų aktyvumas, bendruomenių veikla, gyventojų pilietiškumas, savivaldybės investicijos ir, žinoma, atsakingas policijos pareigūnų darbas.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, palyginti su Lietuvos vidurkiu bei Kauno apskritimi, daugelis Kauno rajono policijos statistinių rodiklių yra žymiai geresni. Anot A. Chramino, pranešimų apie nusikalstamas veikas pakaunėje skaičius auga, tačiau nusikaltimų užregistruojama kasmet vis mažiau. Tam įtakos turi visuomenės pasitikėjimas policija.

„Galime pasidžiaugti, kad Kauno rajone nusikalstamumas mažėja. Vagysčių per metus sumažėjo 20 proc. (2021 m. užfiksuota 209), pastebimas smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėjimas, 2020 m. fiksavome 154 atvejus, o 2021 m. – 120. Skambučių dėl smurto sulaukiame daug, tačiau tik kas 13-as pranešimas pasitvirtina. Taip pat turime ir mažiau viešosios tvarkos pažeidimų. Sunkių ir labai sunkių nusikaltimų skaičiai tokie patys. Tai pirmi metai, kuomet Kauno rajone nebuvo nė vieno nužudymo“, – mažėjančius nusikalstamumo statistikos duomenis vardijo A. Chraminas.

Viršininkas apgailestavo, kad išaugo sukčiavimo atvejų, o ir juos susekti elektroninėje erdvėje nėra taip lengva. Nerimo kelia padidėjęs neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimo atvejų. A. Chraminas patvirtino, kad šįmet šiai sričiai planuojama skirti didelį dėmesį.

Prioritetas – eismo saugumas

Prieš keletą metų vienas didžiausių skaudulių Kauno rajone buvo didėjantis avaringumas. Tačiau, anot komisariato vadovo, ir šie skaičiai po truputį mažėja. „Pernai eismo įvykiuose nukentėjo 85 žmonės, dešimčia mažiau nei 2020 m. Sužeistų avarijose taip pat mažiau – 102, kai 2020 m. buvo 115“, – sakė A. Chraminas.

Pakaunėje daugiausiai eismo įvykių užfiksuota, kuomet vairuotojai nepasirinko saugaus važiavimo greičio ar jį viršijo, nepraleido kitų transporto priemonių, važiuojančiu pagrindiniu keliu, arba vairavo būdami neblaivūs.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga informavo, kad eismo saugumas šįmet bus viena iš prioritetinių sričių Kauno policijai.

„Atrinkome 20 avaringiausių vietų Kauno apskrityje, dauguma jų yra Kaune ir Kauno rajone. Šioms vietoms skirsime išskirtinai daug dėmesio, nes sieksime 50 proc. sumažinti avaringumą jose“, – teigė pavaduotojas. Jis patikino, kad šįmet pakaunėje pradės patruliuoti ir Kauno Patrulių rinktinės pareigūnai, kuriuos gyventojai matys „karštuose taškuose“.

Pirks elektromobilį

Kauno rajono komisariato viršininkas dėkojo Kauno rajono savivaldybės vadovams už nuolatinį dėmesį policijai. Pernai savivaldybė policijai nupirko du keturračius, droną su termovizoriumi bei paspirtuką.

Su saugumu susijusių iššūkių Kauno rajone bus visada, nes kraštas sparčiai auga, kuriasi nauji kvartalai, intensyvėja eismas. Todėl Kauno rajono savivaldybės ir Kauno apskrities policijos ilgametė draugystė ir bendros programos bus tęsiamos ir šįmet.

Pagal programą „Saugus Kauno rajonas“ savivaldybė planuoja nupirkti 30 stacionarių ir 8 mobilias vaizdo stebėjimo kameras, greičio matuoklius bei dar vieną automobilį policijai – šįkart elektromobilį. Šioms priemonėms įsigyti savivaldybė skirs 60 tūkst. eurų.

„Mus jungia bendras tikslas – saugios aplinkos sukūrimas gyventojams. Ir šį tikslą pasiekti galime tik dirbdami kartu kaip komanda: policija, savivalda, seniūnai ir gyventojai. Dėkui už jūsų nuoširdų darbą“, – kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

Padėkos žodžius policijos pareigūnams išsakė ir vicemeras Paulius Visockas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA