Mirė buvęs „Žalgirio“ kapitonas ir krepšinio treneris H. Giedraitis | Kas vyksta Kaune

Mirė buvęs „Žalgirio“ kapitonas ir krepšinio treneris H. Giedraitis

delfi.lt 2022/02/22 15:39
DELFI nuotr.

Antradienį mirė buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas ir komandos kapitonas, žinomas Lietuvos krepšinio treneris Henrikas Giedraitis.

Buvusi ryški Lietuvos krepšinio figūra anapilin iškeliavo tą pačią dieną, kaip ir išvydo šį pasaulį – vasario 22-ąją. Šiandien H. Giedraičiui sukako 82-eji.

Apie H. Giedraičio mirtį pranešė krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis.

„Nuoširdus krepšinio bičiulis, buvęs žaidėjas, treneris, dėstytojas Hansas, kaip jį vadino draugai, pasaulį Kaune išvydo keturiasdešimtųjų vasario 22-ąją, o LSMU Kauno klinikose baigė savo gyvenimišką kelionę 2022-ųjų vasario dvidešimt antrąją, 11 valandą. Tai man pirmas liūdnas, kartu ir netikėtas, sutapimas.

Dar prieš porą savaičių kalbėjau telefonu su Henriku, jis nesiskundė, kad blogai jaučiasi, tik dėl klubo skausmo negali vaikščioti ir namų palikti… Džiaugėsi, kad puikiai žaidžia Marius Grigonis, kyla iš pralaimėjimų liūno „Žalgiris“.

Neužmirštamas mūsų susitikimas Henriko ir Irenos Giedraičių bute buvo 2020 02 22 (taip pat įdomūs skaičiai) bičiulio 80-mečio proga. Kaip visada Herikas mielai davė interviu, deja, jau paskutinį kartą“, – rašė ilgametis laidos „Krepšinio pasaulyje“ rengėjas ir vedėjas.

H. Giedraitis „Žalgirio“ komandos sudėtyje sužaidė daugiau nei 1000 rungtynių (1957–1972 m.), dešimtmetį buvo ekipos kapitonas.

Žaisdamas „Žalgirio“ gretose jis daug kartų tapo Lietuvos čempionu, o 1972-aisiais iškovojo trečiąją vietą Sovietų Sąjungos pirmenybėse.

„Auksiniais“ Kauno klubo laikais H. Giedraitis buvo vyriausiojo komandos trenerio Vlado Garasto asistentu, padėjo ekipai tris kartus palaužti Maskvos CSKA ekipą finale, o 1986-aisiais iškelti ir Williamo Joneso Tarpkontinentinę taurę.

Vėliau keletą metų H. Giedraitis pats buvo „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu.

1995-aisiais jis ėjo V. Garasto asistento pareigas Europos krepšinio čempionate ir savo patarimais padėjo Lietuvos vyrų rinktinei iškovoti sidabro medalius.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) gyvavimo pirmaisiais metais H. Giedraitis treniravo dabar jau neegzistuojančias Kauno „Laveros“ ir Plungės „Olimpo“ komandas. Ilgus metus jis dėstė ir treniravo Kauno technologijos universitete, vadovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA