Streikuoja dalis „Bolt“ vairuotojų: paslaugų kaina dviguba | Kas vyksta Kaune

Streikuoja dalis „Bolt“ vairuotojų: paslaugų kaina dviguba

BNS, Kas vyksta Kaune 2022/02/22 13:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dalis pavėžėjimo platformos „Bolt“ vairuotojų antradienio naktį pradėjo streiką ir ruošiasi dar vienam – kovo 1-ąją planuojamam streikui.

„Platformoje jaučiamas didelis vairuotojų trūkumas, kainos daugiklis yra dvigubas. Šiandien streikuojama dar ne pilna jėga“, – antradienį BNS sakė Kurjerių ir vairuotojų asociacijos pirmininkas Dalius Rudokas.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius BNS sakė, kad įmonė buvo iš anksto informuota apie dalies vairuotojų organizuojamą streiką, tačiau, anot jo, ryte streikavo nedidelė dalis vairuotojų ir tai nepadarė poveikio klientams.

„Matome, kad tokiu būdu išsakyti savo nuomonę nusprendė nedidelė dalis iš tūkstančių „Bolt“ vairuotojų, todėl esminio pokyčio, kurį pajustų klientas, nebuvo. Žinoma, skaitmeniniai mūsų platformos algoritmai akimirksniu įvertina kiekvieną vartotojų ir vairuotojų interakciją, kiekvienas veiksmas turi kažkiek įtakos, tačiau daug kartų didesnę įtaką turi išaugusi pavėžėjimo paklausa, pavyzdžiui, rytinio piko metu“, – BNS sakė jis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad apie planuojamą „Bolt” vairuotojų streiką Kauno gyventojai buvo įspėti vasario 17 dieną, tąkart apie streiką portalui pranešė skaitytojas.

„Noriu, kad apie streiką sužinotų kuo daugiau Kauno „Bolt“ vairuotų, nes ne visi prisijungę grupėse. Yra pasiūlymas 22 d. parai laiko visiems atsijungti nuo „Bolt“ arba pereiti dirbti kitur. „Bolt“ daro ką nori, kainas pakėlė ir viskas. Buvo komisinis 20 proc., kurį atskaičiuodavo nuo kelionės kainos, o dabar pakėlė iki 25 proc. Kas dirba pastovų darbą, tai gaunasi apie 100-130 eurų į minusą, gan reikšminga suma“, – pranešė kaunietis.

Tuo metu „Bolt“ vadovas Lietuvoje A. Pacevičius naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė žinantis apie kilusį nepasitenkinimą tarp vairuotojų, tačiau patikino, kad dėl streikuojančių vairuotojų klientams paslaugų teikimas nutrūkti neturėtų.

Jo teigimu, nuo kovo 1 dienos didinamą komisinio mokesčio dalį „Bolt“ skirs klientų pritraukimui ir geresnio užsakymų srauto generavimui, kitaip tariant, šie pinigai bus investuojami į nuolaidas keleiviams ir premijas vairuotojams.

Tiesa antradienio popietę Kaune išsikvieti „Bolt” vairuotoją galimybė yra, tačiau programėlėje laisvų pavežėjų ženkliai mažiau nei įprastą dieną.

Vairuotojai streikuoja reaguodami į nuo kovo 1 dienos keičiamą „Bolt“ komisinį mokestį, kuris Vilniuje ir Kaune didės nuo 20 iki 25 proc., Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje – nuo 10 iki 20 proc., o Kėdainiuose, Mažeikiuose ir Marijampolėje – nuo 10 iki 15 proc.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA