Girtas DPD automobiliu pasivažinėti norėjęs kaunietis nuteistas ir už neteisėtą ginklų laikymą | Kas vyksta Kaune

Girtas DPD automobiliu pasivažinėti norėjęs kaunietis nuteistas ir už neteisėtą ginklų laikymą

Skaitytojos nuotr.

Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kaune gyvenantį J. V. pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam.

Kaip jau rašyta, praėjusių metų balandžio 6 dieną Baltų prospekte buvo bandyta pavogti DPD siutų tarnybos automobilį, sukėlęs eismo įvykį vyras spruko ir pasislėpė namuose. Vėliau ant kojų specialiąsias tarnybas sukėlęs neblaivus vagišius buvo rastas viename iš daugiabučių kvartalo butų. Kartu su vyru aptikti ir neteisėtai laikomi ginklai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno miesto Santakos policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė Simona Naskauskaitė.

2021 m. balandžio mėnesį neblaivus J. V. Baltų prospekte, daugiabučio namo kieme pamatęs vienos kurjerių tarnybos automobilį, į jį savavališkai įsėdo ir, pradėjęs važiuoti atbulomis, atsitrenkė į tame pačiame kieme stovėjusį automobilį „Volvo“, rašoma Kauno apygardos teismo pranešime žiniasklaidai.

Greitai atbėgęs kurjeris iš automobilio J. V. ištraukė, tuomet šis pasišalino iš įvykio vietos ir, nuėjęs į namus, užsirakino, nenorėjo įsileisti policijos pareigūnų. Pastariesiems patekus į butą J. V. buvo nustatytas sunkus girtumas, praneša Generalinė prokuratūra.

Apžiūrėję butą pareigūnai rado tris šaunamuosius ginklus bei daug įvairių ginklų dalių. Leidimų laikyti ginklus J. V. neturėjo. Jis teigė, kad rasti ginklai priklausė jo tėvui, juos radęs garaže parsivežė namo. Kaltinamasis dėl jam pareikštų kaltinimų prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi.

Kauno apygardos teismas vasario 17 dienos nuosprendžiu J. V. pripažino kaltu padarius nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 253 str. 2 d., 281-1 str. 1 d. ir paskyrė galutinę 1 metų ir 2 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas per šį laikotarpį tęsti mokslą arba dirbti bei paskyrė baudžiamojo poveikio priemones – draudimą naudotis teise vairuoti transporto priemones 2,5 metų laikotarpiui bei automobilio vertę atitinkančios pinigų sumos – 5840 eurų – konfiskavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA