Tvirtai prieš Šiaulių ekipą pasirodęs „Žalgiris“ žengia į KMT finalą | Kas vyksta Kaune

Tvirtai prieš Šiaulių ekipą pasirodęs „Žalgiris“ žengia į KMT finalą

Žalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalą. Pusfinalyje kauniečiai rezultatu 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikė „Šiauliai-7bet“ ekipą.

Penkiais taškais iš eilės susitikimą pradėjo Tyleris Cavanaugh, savo firminiu triuku išsimetant kamuolį iš už galinės linijos varžovą suklaidino ir du lengvus taškus pelnė Mantas Kalnietis, o Joshas Nebo pasižymėjo dvitaškiu su pražanga – 10:5. T.Cavanaugh smeigė tritaškį, dvitaškį įmetė Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas realizavo tolimą metimą, Joffrey Lauvergne surinko šešis taškus, o kėlinio pabaigoje tolimu metimu pasižymėjo ir Artūras Milaknis – 27:17.

Tris baudų metimus sumetė J.Lauvergne, du lengvus taškus pridėjo Tai Websteris, bet varžovai priartėjo – 32:28. J.Nebo tašką pridėjo nuo baudų metimo linijos, po tritaškį pataikė Janis Strelniekas ir M.Kalnietis, o kėlinį užbaigė šešis taškus iš eilės surinkęs E.Ulanovas – 45:38.

Iškart po pertraukos J.Nebo dėjo iš viršaus, T.Cavanaugh taikliai atakavo iš toli, o tris minutes varžovus be taškų palikę kauniečiai vėl susikūrė dviženklį pranašumą – 50:38. E.Ulanovas ataką užbaigė dėjimu ir pataikė iš vidutinio nuotolio, dvitaškiu pirmuosius savo taškus pelnė Karolis Lukošiūnas, Lukas Lekavičius tą padarė dvitaškiu su pražanga, o kėlinio pabaigoje dar vieną ataką dviem taškais užbaigė J.Lauvergne – 61:49.

Du lengvus taškus iš po krepšio ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė P.Jankūnas, keturis surinko J.Lauvergne, o L.Lekavičius smeigė tritaškį – 70:51. P.Jankūnas ir T.Cavanaugh sumetė po du baudų metimus, metimą viena ranka pataikė L.Lekavičius, keturis taškus surinko J.Nebo – 80:68.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 15 (8 atk. kam.), T.Cavanaugh 13 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 12, J.Nebo 10 (8 atk. kam.), L.Lekavičius 8, P.Jankūnas 7, M.Kalnietis 5 (6 rez. perd.), A.Milaknis 3, J.Strelniekas 3, K.Lukošiūnas 2, T.Websteris 2 (4 rez. perd.).

„Šiauliai-7bet“: M.Varnas 12, P.Danusevičius 10.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA