Naujas daugiabučių kvartalas Kaune: iki centro vos 10 minučių | Kas vyksta Kaune

Naujas daugiabučių kvartalas Kaune: iki centro vos 10 minučių

Organizatorių nuotr.

Nekilnojamojo turto rinkoje stebimi pokyčiai rodo, kad šiuolaikiniam žmogui vien tik stogo virš galvos nepakanka: besirenkantieji naują būstą tampa vis išrankesni. Prieinamos kainos ribose pageidaujama ir kokybiškos naujos statybos namo, ir strategiškai patogios vietos mieste, ir gamtos prieglobsčio greta. Kaune egzistuoja teritorija, kuri kaipmat pateisina visus šiuos lūkesčius, tačiau pajausti vietos vertę iki šiol galėjo ne kiekvienas.

Žeimenos gatvės renesansas

Eigulių ir Žaliakalnio rajonų sankirtoje įsikūrusių Kauno klinikų kaimynystė – strategiškai itin patraukli, ypač rami bei dosniai žaliaisiais plotais apdovanota vieta mieste. Deja, iki šiol galimybių įvertinti jos privalumus butams pirmenybę teikiantys kauniečiai turėjo itin nedaug: teritoriją dar visai neseniai apibūdino nuosavų namų gausa ir tik vienas kitas tarp jų išsistiebęs daugiabutis.

Vis dėlto, šiandieną situacija apylinkėse sparčiai keičiasi, o žmonėms – atsiveria dar nepažintos būstų galimybės. Bene ryškiausią renesansą šiuo metu išgyvena Žeimenos gatvė: čia dygsta „O5 namai” – penkių naujų daugiabučių kvartalas. Nekilnojamojo turto ekspertai kalba, jog tokio masto statybos keičia ne tik LSMU ligoninės Kauno klinikų apylinkių charakterį, bet ir atveria visiškai naują Eigulių rajono istorijos puslapį.

Laisvų butų sparčiai mažėja

Nors „O5 namuose“ statybos baigsis tik kitų metų pradžioje, tačiau naujus savininkus jau turi daugiau 70 proc. būstų. Iš 204 projekte numatytų butų vos 53 – likę laisvi. „Veiksmingiausia reklama – iš lūpų į lūpas. Tai tik įrodo, kad geras būstas geroje vietoje už gerą kainą tiesiog gali pats save parduoti”, – kalba Mindaugas Velička, projektą „O5 namai“ vystančios įmonės „Etapas Group“ direktorius.

Mindaugas Velička / Organizatorių nuotr.

Šiuo metu svajonių apartamentus naujame kvartale kauniečiai vis dar gali spėti išsirinkti pagal individualius poreikius: likusiųjų pasiūla varijuoja nuo kiek daugiau nei 40 m², iki beveik 90 m² turinčių butų, o kaina vilioja nuo 1800 Eur už kvadratą.

Paminėtina ir tai, jog visi Žeimenos gatvės daugiabučiai kyla vienu metu, tad naujakuriams nereikės gyventi statybų apsuptyje.

Kaip jau spėjo pastebėti projekto vystytojai, naujuose „O5 namai“ būstuose buriasi šiuolaikiška bei jauna bendruomenė, gausu šeimų su mažais vaikais: „Jaučiame, kad šis kvartalas žmonėms taps ne tik svajonių namais, bet ir atvers duris naujoms gražioms draugystėms“.

Nauja gyvenimo kokybė ir gražėjančios apylinkės

„Nekilnojamojo turto projektus mes vystome konservatyviai, gerose vietose ir stengiamės pasiūlyti kokybišką, ilgalaikę vertę turintį būstą. Žeimenos gatvės perspektyva mus įtikino nedelsiant, todėl abejonių dėl investavimo čia nebuvo. Svarbiu akstinu prikelti teritoriją naujam gyvenimui tapo ne tik galimybė kauniečiams pasiūlyti naują gyvenimo kokybę aktualioje Kauno vietoje, bet ir siekis gražinti apylinkes“, – teigia „O5 Namų” projekto, butų ir pardavimo vadovas Tomas Labanauskas.

Tomas Labanauskas / Organizatorių nuotr.

Žemės plotas, kuriame šiuo metu vyksta intensyvios naujų namų statybos, iki šiol dar niekada nebuvo išnaudotas pastatams. „Kadangi apylinkės pakankamai tankiai apgyvendintos, tik susikooperavę su elektros tinklų statybos profesionalais „Energo LT“ ryžomės įsigyti žemės sklypus daugiabučių vystymui. Nuosavomis lėšomis panaikinome tris aukštos įtampos elektros linijas, išmontavome jų atramas, o po žeme – nutiesėme net 27 elektros kabelius. Tokiu būdu atlaisvinome Žeimenos g. 82 teritoriją“, – pasakoja M. Velička.

Vieta – vertinantiems sutaupytą laiką

Teritorija aplink Kauno klinikas yra labai patraukli gyventi. Anot M. Veličkos, tam įtaką daro pilnai išvystytos socialinės infrastruktūros bei patogus susisiekimas tiek su miesto centru, tiek su magistraliniais keliais. Ir iš tiesų, norint iš čia pasiekti minėtas vietas ar žaliąsias Ąžuolyno, Kalniečių bei Kleboniškio miško parkų oazes, trunkama mažiau nei dešimt minučių automobiliu. Kartu vertinantiems laiką itin svarbiu aspektu tampa kvartalo pozicija, leidžianti patogiai aplenkti didžiąsias miesto spūstis piko valandomis.

Paminėtina, jog projekto „O5 namai“ vieta suteikia patogų gyvenimą ir neturint nuosavos transporto priemonės: viešojo susisiekimo stotelės pasiekiamos akimirksniu.

Sutaupyti laiko apsigyvenus naujajame kvartale taip pat leis plati gretimai įsikūrusių įstaigų bei paslaugų tiekėjų įvairovė. Parduotuvės, restoranai, grožio salonai, mokyklos, darželiai, LSMU ligoninės Kauno klinikos ar kiti miesto privalumai taps pasiekiami tiesiog ranka.

Daugiabučių kvartalas „O5 namai“ / Organizatorių nuotr.

Sprendimai šiuolaikiniam maksimalistui

Šiuolaikinis žmogus pasižymi maksimalizmu, todėl neretai siekia tik to, kas geriausia. Visus didžiuosius lūkesčius pateisinantį būstą atrasti ne visada paprasta, tačiau „O5 namai” – rimto apmąstymo vertas projektas šia filosofija besivadovaujantiems kauniečiams.

Kokybiška A++ energinio naudingumo klasės pastatų statyba bei šiuolaikiška, laikui nepavaldi architektūra – aspektai, aktualūs tiek besidomintiems techniniais aspektais, tiek vertinantiems estetiką. Siekiantiems gyventi taupiau lemiančiu faktoriumi renkantis čia būstą tampa ekonomiškas miesto kolektorinis šildymas, išvedžiotas grindyse. Vertinantys oro kokybę džiaugsis kiekviename bute įrengta rekuperacine vėdinimo sistema, o pageidaujantys – galės susimontuoti kondicionierius.

Be to, visi naujakuriai turės galimybę mėgautis absoliučia ramybe: saugumą garantuos ne tik vieta atokiau nuo judriųjų gatvių ar rakinamos laiptinės, bet ir tvora apjuosta bei vaizdo kameromis stebima kvartalo teritorija.

Daugiau malonių akimirkų gryname ore

Laikas gryname ore – neįkainojamas, todėl be didesnių pasiruošimų juo mėgautis galės kiekvienas „O5 namų” gyventojas. Visi butai čia turės įstiklintas lodžijas, o viršutiniuose aukštuose bus įrengtos terasos, atveriančios įspūdingą Kauno miesto bei Kleboniškio miško panoramą. Šie gyvenamąsias patalpas į lauką praplečiantys architektūriniai elementai numatyti erdvūs, tad rytinis kavos puodelis ar savaitgalio pietūs įgaus visiškai naują prasmę.

Daugiabučių kvartalas „O5 namai“ / Organizatorių nuotr.

Ypatingu taps laikas ir mažylius auginančioms šeimoms: kvartalo kieme suplanuota vaikų žaidimų aikštelė, lauko iškyloms kviečiančios žaliosios zonos bei trinkelėmis kloti pasivaikščiojimo takai.

Naujas galimybes taip pat įvertins „O5 namuose” apsigyvensiantys dviračių entuziastai. Aplink ne tik gausu pasivažinėjimui skirtų takų, bet ir bus išspręstas šių transporto priemonių laikymo klausimas. Gyventojai savo patogumui galės naudotis tiek rakinama patalpa dviračiams, paspirtukams ar vaikiškiems vežimėliams saugoti, tiek lauke įrengtais dviračių stovais.

Dovana miestui – nauja viešo parkavimo aikštelė

Ypatingas vaidmuo naujajame kvartale atitenka parkavimui. Vietos automobiliams laikyti bus įrengtos tiek po namu, tiek trinkelėmis grįstoje lauko aikštelėje, o važinėjantys elektromobiliais galės juos krautis specialiai tam įrengtose stotelėse. Vis dėlto, naudą šiuo aspektu pajaus ne tik naujojo kvartalo gyventojai.

„Savo lėšomis greta įrengsime bei miestui perduosime ir viešą, maždaug 50-ies vietų parkavimo aikštelę, kuria laisvai naudotis galės kiekvienas miestietis“, – patvirtintais planais dalinasi M. Velička.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA