Vasario 16-oji Kauno „Akropolyje” paminėta unikaliu šiuolaikinio šokio spektakliu | Kas vyksta Kaune

Vasario 16-oji Kauno „Akropolyje” paminėta unikaliu šiuolaikinio šokio spektakliu

Spektaklis Kauno „Akropolyje" / Organizatorių nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Kauno „Akropolio” lankytojai galėjo stebėti įsimintiną reginį – Kauno šokio teatras „Aura” prekybos centre pristatė šiuolaikinio šokio spektaklį „Imagine”. Garsiosios Džono Lenono dainos tuo pačiu pavadinimu idėjas perteikiantis spektaklis kvietė būti atviriems kitoniškumui, kovoti už galimybę būti savimi ir nepamiršti vienybės, kuri padėjo Lietuvai išsikovoti bei apginti savo laisvę.

Antrajame prekybos ir pramogų centro aukšte, prie vieno iš įėjimų net du kartus vykęs pasirodymas sulaukė nemažo būrio susidomėjusių, stabtelėjusių pasigrožėti muzikos, judesio ir originalios meninės išraiškos reginiu.

„Džono Lenono „Imagine” yra tarsi meilės, laisvės ir vienybės himnas, kviečiantis ne tik įsivaizduoti, bet ir visiems drauge siekti gražesnio pasaulio. Šokio spektakliu norime perteikti šias idėjas, tačiau kartu palikti erdvės kiekvienam jas reflektuoti skirtingai ir susieti su asmeninėmis patirtimis. Vasario 16-oji tam puiki proga”, – sako šokio teatro „Aura” meno vadovė ir spektaklio režisierė Birutė Letukaitė.

Savo ruožtu Kauno „Akropolio” valdytoja Brigita Kuodytė džiaugiasi, kad prekybos centro lankytojams galėjo padovanoti įdomią ir prasmingą kultūrinę patirtį bei tokiu būdu prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo šią visiems lietuviams svarbią dieną.

„Prekybos centro lankytojai yra smalsūs ir atviri įvairioms kultūrinėms patirtims, todėl neabejoju, kad ir šis spektaklis daugeliui jį stebėjusių suteikė įkvėpimo, idėjų pamąstymui ir leido pasigrožėti aukšto meistriškumo šiuolaikinio šokio spektakliu. Esame dėkingi teatro „Aura” komandai už kokybišką ir prasmingą reginį”, – sako B. Kuodytė.

Kauno šokio teatras „Aura” yra pirmasis šiuolaikinio šokio teatras Lietuvoje, istoriją skaičiuojantis nuo 1980-aisiais metais Birutės Letukaitės įkurtos modernaus šokio studijos. 1995 metais studija įregistruota kaip Kauno šokio teatras „Aura”.

Nuo 2011-ųjų metų trupėje šoka šokėjai iš įvairių pasaulio šalių, o jos spektakliai pristatomi skirtinguose pasaulio žemynuose. Už juos trupė yra įvertinta daugybe apdovanojimų. Teatre veikia ilgametė „Auros” šokio studija, kurioje vyksta šokio pamokos įvairaus amžiaus vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA