Prezidentūroje – nesusipratimas giedant valstybės himną: G. Nausėda sumaišė žodžius (video) | Kas vyksta Kaune

Prezidentūroje – nesusipratimas giedant valstybės himną: G. Nausėda sumaišė žodžius (video)

DELFI, Kas vyksta Kaune 2022/02/16 13:07
Gitanas Nausėda, Kostas Smoriginas, Marijus Žiedas / Stop kadro nuotr. / DELFI montažas

Valstybės atkūrimo dieną LR prezidentūroje įvykusi Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija neapsiėjo be incidentų. Čia himno sugiedoti pakviestas operos solistas Kostas Smoriginas į salę įžengė per vėlai, todėl nespėjo įstoti.

Situacijos taisyti ėmėsi renginio vedėjas Marijus Žiedas. Netrukus prie himno prisijungė ir K. Smoriginas, tačiau buvo matyti, kad atlikėjas jautėsi nesmagiai.

Jis pats socialiniame tinkle pasidalijo žinute, esą jam apie tai, kad metas pradėti giesmę nebuvo pranešta laiku.

„Sveikinu visus su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Šią iškilmingą dieną buvau pakviestas sugiedoti Tautišką giesmę Lietuvos respublikos prezidentūroje. Deja, dėl renginio organizatorių kaltės nebuvau pakviestas į sceną prasidėjus giedojimui, todėl išbėgau visiškam strese ir nebesupratau, kuris stulpelis giedamas.

Visų labai atsiprašau už nepavykusį pasirodymą.

Labai apmaudu, kad Lietuvos respublikos prezidentas nesusigaudęs situacijoje paprašė sugiedoti Tautišką giesmę iš naujo, bet jau be manęs“, – apgailestavo K. Smoriginas.

Po giesmės paskelbus apie renginio pradžią, situacijos taisyti suskubo ir Lietuvos respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, pakvietęs Tautišką giesmę sugiedoti dar kartą.

„Gerbiamieji, kadangi nepavyko teisingai sugiedoti tautinės giesmės, paprašyčiau tai padaryti dar kartą“, – pakvietė prezidentas.

„Delfi“ kreipėsi komentaro į Prezidentūrą.

„Apgailestaujame, jog dėl techninės transliacijos režisierių klaidos operos solistas Kostas Smoriginas laiku nebuvo informuotas apie himno giedojimo pradžią“, – sakė Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas Tomas Beržinskas.

Į šį incidentą reaguojama į socialiniuose tinkluose. Renginių organizatorė Erika Purauskytė neslėpė priekaištų organizatoriams.

„Žiūriu ir negaliu patikėti tuo, ką matau.

1. Prezidentas persikvalifikavo į renginio vedėją/ dainininką/ režisierių/himno teksto perkūrėją?

Nors Marijus Žiedas absoliučiai puikiai tvarkėsi ir būtų susitvarkęs su iškilusiomis bėdomis, jei tik jam būtų leidęs „naujas ceremonijos vedėjas“, pats nesusitvarkęs su įtampa ir užviręs visą šią košę.

2. Prezidento renginių skyriui verkiant reikia tokių atlikėjų išleidimo į sceną profesionalių, kaip Greta Paukštė ir Rūta Žiupsnė. Nežinau, kas organizavo šį renginį, bet akivaizdu, kad jam reikia profesionalų pagalbos.

3. Repetuokite, repetuokite, repetuokite.

Šis renginys dar kartą parodo, kad mano manija repeticijoms yra geriau nei toks svetimos gėdos jausmas.

4. Ceremonijos pradžią rodyčiau visiems renginių organizavimo studentams, kaip puikų pavyzdį „kaip neorganizuoti renginio“.

Nes per 5 minutes pačioje pradžioje buvo padaryta tiek klaidų, kad jas aptarti prireiktų visos akademinės valandos. Iš lakstančių į visas puses scenoje esančių akių, buvo akivaizdu, kad visi pasimetę ir nežino kas ką ir kada turi daryti.

Ir dar toks įspūdingai ilgas Prezidento vėlavimas į savo paties renginį. Stipru.

Panašu, kad Prezidentinių renginių organizatoriaus vieta VĖL bus laisva.

Verta pažiūrėti nuo pradžios per LRT plius. Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija“, – komentavo E. Purauskytė.

Žurnalistė Rita Miliūtė socialiniame tinkle „Facebook” atkreipė dėmesį ir į sumaišytus valstybės himno žodžius.

„Pirmas kartas nenusisekė, nes excelencija vėlavo keletą minučių. Antras, nes vietoj darbo „tavo labui” LRP giedojo „savo”. Et. Bus dar tų kartų, pusė kadencijos dar prieš akis. Maršistams vasarą iš pirmo karto irgi nepavyko. Yra jiems kažkas su tuo himnu”, – rašė ji.

Naugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA