Įvertinkite: Monika Liu pristatė į „Euroviziją“ keliausiančios dainos „Sentimentai“ vaizdo klipą | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Monika Liu pristatė į „Euroviziją“ keliausiančios dainos „Sentimentai“ vaizdo klipą

delfi.lt 2022/02/16 21:02

Praėjusį šeštadienį Lietuva išsirinko savo atstovą „Eurovizijos“ dainų konkursui. Mūsų šaliai gegužės mėnesį Italijoje, Turine atstovaus Monika Liu su daina „Sentimentai“. Kilo nemažai diskusijų, ar gali daina, kurios tekstas parašytas lietuvių kalba, deramai atstovauti šaliai. Esą kitataučiai nesupras, apie ką dainuojama. Trečiadienį „Youtube“ kanale pasirodžiusiame vaizdo klipe – ir angliškai išverstas tekstas.

Taigi, nekantriausi „Eurovizijos“ gerbėjai dabar galės patys pasiskaityti, apie ką visai Europai gegužės mėnesį Italijoje, Turine jiems dainuos Monika Liu.

Pirmadienį nacionalinės atrankos nugalėtoja apsilankė ir laidoje „Delfi rytas“, kur kalbėjo apie laukiančius iššūkius, komentarus ir laukiantį sudėtingą pasiruošimą. Čia ji atsakė ir į kalbas apie sprendimą dainuoti lietuviškai.

„Aš nežinau, niekas nežino. Čia kaip loterija, čia kaip statyti ant raudono arba ant balto. Bet galvoju, kad galime tą savo „minusą“, tą didžiulį kompleksą dėl lietuvių kalbos paversti didžiausiu pliusu. Šį kartą man pačiai bus įdomu, pabandom pažiūrėti, kaip priims lietuvių kalbą. Jeigu nepriims, tai „Eurovizija“ vyks ir kitais metais, ir dar kitais, tad bus galima vėl siųsti dainas anglų kalba, – įsitikinusi dainininkė. – Aš tikiu šita daina, tikiu lietuvių kalba, o kaip bus – pažiūrėsim. Bet kad būtų taip, kad nelaimime dėl lietuvių kalbos arba negražiai skamba – čia tik nepilnavertiškumo jausmas.“

Šis savaitgalis Monika buvo išties kitoks – jame, pasak dainininkės, būta ne tik džiaugsmo akimirkų.

„Nežinau, ar jis buvo pilnas euforijos – jis buvo labai darbingas. O dabar nusiteikimas itin rimtas – aš jaučiuosi gerai, džiaugsmingai ir manau, kad reikia švęsti ten nuvažiavus. Viskas bus gerai. Bet dabar asmeniškai aš turiu dirbti savo darbą ir stipriai pasiruošti. Ruoštis reikia jau nuo rytojaus“, – kalbėjo Monika Liu.

Pasiteiravus, kokie artimiausi pasiruošimo darbai laukia visos komandos, Monika patikino, kad pirmiausia reikia įsigilinti į techninines ir vizualines detales.

„Pirmiausia mes koncentruojamės į vizualinę dalį. Šią savaitę gausime informaciją, kaip techniškai atrodo scena, reikės adaptuoti visą pasirodymą tai scenai, kurioje bus filmuojama per didįjį konkursą. Man asmeniškai reikia eiti pradėti sportuoti ir stiprinti nugaros raumenis, – juokėsi Monika Liu. – Yra minčių ir vizijų, kaip viskas galėtų atrodyti, bet pirmiausia žiūrėsime, kaip techniškai galime viską pritaikyti. Viskas priklauso tik nuo to, kokia yra scena, kokios techninės galimybės ir kiek mes gausime pinigų įgyvendinti savo visas idėjas.“

Stiprus stuburas reikalingas ne tik fizine prasme, bet ir atlaikyti kritikai – Monika laidoje „Delfi rytas“ prasitarė, kad jos kol kas išties nemažai.

„Tvirto stuburo reikia išties abejiems dalykams. Kol kas kritikos yra daug, dauguma jos yra iš lietuvių, kas mane stebina, bet, matyt žmonės po visų šitų sunkių metų yra pavargę. Stengiuosi į tai nesikoncentruoti ir dirbti. Ir fiziškai reikia stiprinti nugarą, kad ten stipriai atstovėčiau ir atlaikyčiau mikrofoną ir lietuvių kalba suskambėtų puikiai“, – šypsojosi atlikėja.

Vaizdo klipą dainai „Sentimentai“ netrukus filmuosianti Monika Liu tikino, kad specialiai išskirtinių detalių, tokių, kokiomis pasižymėjo praeitų metų nacionalinės atrankos nugalėtojai „The Roop“, neplanuoja.

„Specialiai tikrai nieko negalvosiu. Esu nusiteikusi eiti, daug bendrauti su žurnalistais, ten būnant švęsti gyvenimą ir muziką. Nėjau į šį konkursą vedama šlovės, pinigų, kažkokių įrodymų, aš ten einu, nes tą darau jau labai daug metų kiekvieną dieną. Ateinu stipriai ir labai tvirtai stovėdama ant žemės bei pasitikėdama muzika, iš meilės muzikai. O dėl išskirtinumo – nežinau, pagalvosiu, o gal ten tereikia su visais vyno paragauti ir nebereikės nieko daryti“, – juokėsi Monika.

Užsienio apžvalgininkai taip pat jau pateikė savo vertinimus apie Lietuvos atstovę. Dauguma jų atkreipia dėmesį į blizgančią suknelę, rafinuotus ir grakščius rankų judesius, išskirtinę šukuoseną.

„Kiek pastebėjau, dauguma užsienio komentatorių mano pasirodymą vertiną žodžiu classic – klasiškas. Manau, kad man nereikia nieko daryti specialiai, nereikia labai ryškių spalvų, nei kažkokių keistenybių – bandysime visumą sutraukti į vieną ir pateikti taip, kad tame kontekste visa tai išryškėtų“, – kalbėjo laidos viešnia.

Taip pat Monika patikino, kad rėmėjų kol kas dar taip pat neturi.

„Kol kas ne, bet labai laukiu. Kviečiu visus stambiausiu Lietuvos verslus, IT kompanijas, startuolius, asmeninius milijonierius – jūsų uždirbti pinigai mums reikalingi, – juokėsi Monika. – Visa tai yra svarbu. Bet nepamirškime, kad mano muzika yra padaryta labai gerai, aš ją įrašinėjau studijoje Londone. Manau, kad gėdos, cirko nepadarysiu. Skambės dainavimas, muzika, melodija – manau, viskas bus gerai, reikia atsipalaiduoti.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA