VDU rektoriui įteiktas pirmasis universiteto šimtmečiui skirtas pašto ženklas | Kas vyksta Kaune

VDU rektoriui įteiktas pirmasis universiteto šimtmečiui skirtas pašto ženklas

Susisiekimo ministerijos nuotr.

Minint Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) šimtmetį, susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį pasveikino VDU ir universiteto rektoriui prof. Juozui Augučiui įteikė vieną iš pirmųjų atspausdintų, šiai progai skirtų pašto ženklo „Vytauto Didžiojo universitetui – 100 metų“ egzempliorių.

Kaip skelbiama susisiekimo ministerijos pranešime spaudai, šio pašto ženklo „Vytauto Didžiojo universitetui – 100 metų“ autorė – dailininkė Giedrė Jaronytė, sukūrusi jau ne vieną pašto ženklą. Naująjį pašto ženklą 40 tūkst. vienetų tiražu išleido Lietuvos paštas.

„2022-ieji paskelbti Lietuvos universitetų metais. Tai suteikia dar vieną progą atsigręžti į aukštojo mokslo svarbą ugdant mūsų visuomenę. Iš Lietuvos universiteto kilę Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų universitetai visuomenei išugdė išskirtinių asmenybių. Šiems universitetams linkiu ir toliau didinti savo ypatingą svarbą ne tik Lietuvos, bet ir viso Baltijos regiono bei Europos aukštojo mokslo erdvėje. Pašto ženklas, išleistas universiteto įsteigimo jubiliejaus proga, – dar vienas puikus Kauno, kaip šiemetinės kultūros sostinės, renginių akcentas“, – pašto ženklo įteikimo ceremonijoje kalbėjo M. Skuodis.

VDU istorijos pradžia laikomi 1922 metai. Kaune, kuris 1919–1939 m. buvo Lietuvos laikinąja sostine, įkurtas Lietuvos universitetas buvo vienintelė tuo metu lietuviška aukštoji mokykla. Lietuvos universitetui Kaune Vytauto Didžiojo universiteto vardas suteiktas 1930 m., minint kunigaikščio Vytauto Didžiojo 500 metų mirties sukaktį.

„Pašto ženklas yra gražus ir prasmingas žinios skleidimo simbolis. Giedrės Jaronytės kurtas pašto ženklas skleidžia Lietuvai ir pasauliui žinią apie vieną svarbiausių tarpukario Vyriausybės darbų. Šiemet minime prieš šimtą metų įkurto Lietuvos universiteto jubiliejų. 1922 m. vasario 16 d. Kaune įsteigtas Lietuvos universitetas buvo pirmoji aukštoji mokykla, kurioje pradėtos universitetinės studijos lietuvių kalba. Šios aukštosios mokyklos pagrindu susikūrė Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetai“, – teigė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Šimtmečio minėjimui skirtame renginyje VDU taip pat dalyvavo Europos Parlamento narys Liudas Mažylis, Lietuvos pašto direktorė Asta Sungailienė, VDU emeritai ir kiti bendruomenės nariai.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia iki 25 pašto ženklų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA