Kaune sužibo meilės šviesoforai | Kas vyksta Kaune

Kaune sužibo meilės šviesoforai

R. Tenio nuotr.

Visi žingsniuojantys per K. Donelaičio ir Kęstučio gatves šiandien šypsosi – Kauno centre sužibo meilės šviesoforai. Tradicinius šviesoforo signalus pėstiesiems pirmadienį pakeitė įsimylėjėliai.

Šventinis dienas išradingai minintis Kaunas šį kart savo dėmesį skyrė ir įsimylėjėliams. „Šiandien, eidami per gatvę, atidžiai stebėkite šviesoforus. Ypač, jeigu esate įsimylėję”, – pirmadienio rytą įspėjo Kauno savivaldybė.

Kaip „LRT“ teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, žaismingi šviesoforo signalai Vasario 14-ąją pėsčiuosius pasitinka Kauno cente – Laisvės al., Kęstučio, S. Daukanto, E. Ožeškienės, A. Mickevičiaus, Maironio ir K. Donelaičio gatvėse. Jie veiks iki vasario 15 d., o pakilią nuotaiką bei šypsenas veide iššaukia ir pavasarėjantis oras.

Manoma, kad pati pirmoji šv. Valentino diena buvo paminėta 496 metais, popiežiaus Gelasijaus I laikais. Spėjama, jog šventės pavadinta pagal Romos vyskupą Valentiną.

Lietuvoje ši diena pradėta minėti nuo 1990 metų. Tiesa, šv. Valentino dienos išvakarėse Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje vyko ir degustacinė ekskursija „Meilės eliksyras – mitas ar tiesa?“.

Kauniečiai turėjo galimybę sužinoti, kokių meiliavaisčių lietuviai „medžiodavo“ senosiose vaistinėse, aptarti ir burtai, kuriais buvo galima prisivilioti vaikiną bei sužadinti aistrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA