Apie Kaune atsivėrusias duobes vien „Waze“ pranešti neužteks | Kas vyksta Kaune

Apie Kaune atsivėrusias duobes vien „Waze“ pranešti neužteks

/ R. Tenio, ekrano nuotr.

Kauniečiai vis dažniau kreipiasi į redakciją, jog būtų paviešintos pavojingos duobės kelyje, tačiau kelius Kaune prižiūrinti „Kauno švara“ teigia, kad apie atsivėrusias duobes kelyje galima pranešti ne tik elektroniniu paštu ar telefonu, bet ir populiarioje navigacijos programėlėje „Waze“.

„Apmaudu, tačiau tam tikrose atkarpose pasitaiko atvejų, kad užtaisome duobę, o už savaitės ar kitos gauname pranešimą, kad toje gatvėje vėl atsivėrė nauja duobė. Ne taisyklė, tačiau dažniausiai problematiškiausios Kauno miesto gatvės tos, ant kurios net ir šiltuoju metų laiku matosi daug įtrūkimų arba išlieta sena asfalto danga.

Kaip žinoma, duobės susiformuoja dėvintis keliui, kai net mažiausius įtrūkimus kelio dangoje iki pavojingos kliūties išdidina į vidų patekusį ir vėliau sušalusi drėgmė. Tai paprasčiausias fizikinis dėsnis – vanduo šaldamas plečiasi, o atitinkamai didėja ir įtrūkimas, dėl ko kasmet gatvėse atsiranda naujų duobių“, – teigė „Kauno švaros“ atstovas spaudai Jonas Tumpa.

Pasiteiravus kokiais būdais vairuotojai gali pranešti apie atsivėrusias duobes, J. Tumpa nurodė ne vieną būdą, o vienas tų būdų yra būtent populiarioji „Waze“ programėlė.

„Gyventojai gali duobes žymėti ir „Waze“ programėleje, tačiau pats greičiausias ir tiesiausias kelias – parašyti mūsų darbuotojams el. paštu duobes@svara.lt (esant galimybei, pridėti duobės nuotrauką). Taip pat, gyventojai apie atsivėrusią duobę gali pranešti „Gatvių apšvietimas” avarinei tarnybai, numeriu 8 800 20 000, kreiptis į savo rajono seniūniją arba Kauno miesto savivaldybę“, – nurodė jis.

Šiuo metu vienintelė gyventojams viešai prieinama programėlė, kurioje gali sužymėti Kauno miesto gatvėse atsivėrusias duobes yra „Waze“.

„Vyksta ir tikrai taiso, tačiau prioritetas skiriamas tiesiogiai gautai informacijai: gautiems laiškams, informacijai gautai iš Kauno miesto dispečerinės, rajonų seniūnijų ir Kauno miesto savivaldybės“, – apie programėlę kalbėjo jis.

Anot viešųjų ryšių specialisto, pagal statistika šiais metais „Kauno švara“ darbininkai jau užlopė virš 2 000 (apie 70 per d.d.) įvairaus dydžio avarinių duobių.

„Apmaudu, tačiau dažnai (kasdien) sulaukiame ir tokių duobių adresų, kurias gyventojai turėtų susitvarkyti savo lėšomis. Kaip pavyzdys – atsiunčia duobės nuotrauką ir parašo komentarą, kad duobė yra pagrindinėje miesto gatvėje. Tuo tarpu nuvažiavus ją patikrinti ir sutvarkyti, ją randame daugiabučių namų įvažoje arba kieme. Taip pat, kasdien susiduriame ir su pranešimais apie automagistraliniuose keliuose, Kauno rajone, privačiose gatvėse ar net neasfaltuotuose keliuose atsivėrusias duobes“, – pasitaikančius nesusipratimus pasakojo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA