Policija „trikojų“ pokštininkams Kaune davė atkirtį | Kas vyksta Kaune

Policija „trikojų“ pokštininkams Kaune davė atkirtį

Lietuvos policijos nuotr., stop kadras

Nuo mobiliųjų greičio matuoklių vairuotojus neva gelbėjantys socialinių tinklų artistai policijai pro akis nepraslydo. „Trikojo“ muliažą pastačiusiems asmenimis penktadienio vakarą teko pabendrauti su pareigūnais.

„Socialinė akcija „Apstatyk Kauną trikojais“ tęsiasi. Šį vakarą susipažinome net su keturiais „patruliais“, stačiusiais štai tokį muliažą. Kadangi trikojų Kaune daugėja, būkite atidūs, neviršykite greičio!“ – penktadienį, apie 20.30 val., ironiška žinute „Facebook“ puslapyje pasidalijo Lietuvos policija.

Vienam iš komentatorių pasiteiravus, kas nutiktų „netyčia numušus“ tikrą greičio matavimo įrangą, puslapio administratorius hipotetinės situacijos nesaldino – baudžiamoji atsakomybė.

Kauniečių sukonstruotas muliažas iš tolėliau primena tikrą policijos įrangą / Lietuvos policijos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad sujudimas dėl „trikojų“ kilo kaunietiškam Robinui Hudui antradienio vakarą išplatinus vaizdo įrašą, kuriame iš pažiūros įamžinta prietaiso vagystė. Medžiagoje matyti, kaip Varnių gatvėje stovėję matuoklis surenkamas ir šveičiamas į greta stovėjusio automobilio bagažinę.

„Žiūrėkit, ką radom! Operatorius paliko savo „trikojį“. Spėkit, ką padarysim“, – šaukia tapatybę slepiantis vyras ir kartu su pagalbininku čiumpa trikojį bei jo priedus.

„TikTok“ platformoje paviešinta tariama vagystė turėjo priešistorę. Dieną prieš tas pats vartotojas įkėlė pirmąjį vaizdo įrašą, kuriame įamžintas Raudondvario plente neva už krūmų paslėptas mobilus greičio matuoklis. Įrašo autorius pažadėjo „pridaryti nesąmonių“, jei tik surinks 2 tūkst. „patinka“ paspaudimų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patikino, kad „trikojo“ vagystė Kauno apskrities policijoje nefiksuota.

„Pareigūnai tai vertina kaip galimą inscenizaciją ir provokaciją. Iš tiesų pasisavinus, t. y. pavogus, ar sugadinus mobilųjį greičio matuoklį, grėstų baudžiamoji atsakomybė“, – vaizdo įrašą komentavo O. Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA