Kauniečių mėgstamas kurortas svečius pasitinka atsinaujinęs | Kas vyksta Kaune

Kauniečių mėgstamas kurortas svečius pasitinka atsinaujinęs

Birštono sav. nuotr.

Birštono kurorte esančiame Žvėrinčiaus miške atnaujintas sveikatingumo takas. Anot Birštono savivaldybės, jis tapo dar patrauklesnis tiek pėstiesiems, tiek ekologiškomis transporto priemonėmis važinėjantiems lankytojams.

Takas papuoštas dešimčia naujų medžio skulptūrų, kurios vaizduoja miško gyventojus ir gilioje senovėje vykusios karališkos medžioklės momentus. Projekto metu taip pat rekonstruotas senas 1,5 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų tako ruožas.

Tokia gamtos, sveiko gyvenimo būdui tinkamos aplinkos ir tradicinių amatų sukurta vienovė, kaip nurodo Birštono savivaldybė – kurį laiką planuoto ir 2021 m. įgyvendinto tarptautinio projekto „Bendra istorija – bendri maršrutai“ rezultatas.

Sveikatingumo taką išbandė ir teigiamai įvertino projekto partnerių – Lenkijos Stare Juchy valsčiaus bei Elko apskrities valstybinės miškų urėdijos – atstovai. Svečiai vylėsi, kad ir ateityje seksis vykdyti bendrus projektus su Birštonu.

Savo ruožtu partneriai iš Stare Juchy valsčiaus parengė bendrą lankstinuką su Birštono ir Stare Juchy valsčiaus maršrutų žemėlapiais, kurie platinami turizmo informacijos centruose, skelbiami interneto svetainėse.

Su Stare Juchy paruoštas lankstinukas / Birštono sav. nuotr.

Bendra Žvėrinčiaus miško sveikatingumo tako projekto vertė ؘ– 666 017,17 Eur, kurių 566 114,57 Eur yra Europos regioninės plėtros fondo lėšos. Birštono savivaldybei tenkanti biudžeto dalis – 266 942,15 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA