Gudrus sukčius kauniečių porą apgavo dvigubai | Kas vyksta Kaune

Gudrus sukčius kauniečių porą apgavo dvigubai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dar praėjusių metų gruodžio 12 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės ir sukčiavimo. Vasario 8 d., atlikus kratą kauniečio (g. 1985 m.) namuose, vyrui pareikšti įtarimai dėl įvykdytų nusikalstamų veikų ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Praėjusių metų gruodžio 10 d. apie 12.00 val. Kaune, daugiabučio namo langų renovacijos atstovu prisistatęs vyras, pasibeldė į vienas iš daugiabučio buto durų. O duris nepažįstamam vyrui atidariusi senolė, neįtardama nieko blogo, įsileido sukčių į namus. Apsukrus vyras iš bute gyvenančios sutuoktinių poros už tariamą daugiabučio namo langų renovaciją pareikalavo 3340 eurų.

Tačiau, gavus pinigus, net ši suma sukčiui pasirodė per maža. Ištaikius progą ir senjorų porai akimirkai palikus kambarį, kaunietis iš sutuoktinių pavogė dar 5000 eurų. Įtariamasis jau yra žinomas policijos pareigūnams, jis – daug kartų teistas dėl įvairių sukčiavimų ir vagysčių.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai dėl vagystės ir sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. ir 182 str. 1 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA