Prezidento komandą palieka vienas svarbiausių patarėjų | Kas vyksta Kaune

Prezidento komandą palieka vienas svarbiausių patarėjų papildyta

delfi.lt 2022/02/09 15:39
DELFI nuotr.

Prezidento komandą palieka dar vienas patarėjas. Delfi šaltinių teigimu, šįkart tai – Prezidentūros Nacionalinio saugumo grupės vadovas Darius Kuliešius.

Prezidento komanda keičiasi ne pirmą kartą. Sausio pradžioje vyriausioji prezidento patarėja Raminta Stanaitytė–Česnulienė pranešė, jog palieka G. Nausėdos komandą.

„Nusprendžiau keisti karjeros kryptį“, – taip žiniasklaidai kalbėjo R. Stanaitytė–Česnulienė.

Per pastaruosius porą metų stebėjome dažnus prezidento komandos pokyčius. Komandą jau paliko Prezidentūros komunikacijos grupės konsultantė Jolanta Lukuošienė, pirmajai šalies poniai talkinusi Regina Statkuvienė, kanclerė Algė Budrytė, prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis, komunikacijos grupės patarėja Ieva Elenbergienė, kabineto patarėjas Liutauras Galinis, patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Vytautas Žukas, Komunikacijos grupei vadovavęs Aistis Zabarauskas, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Sonata Šulcė.

Pats G. Nausėda teigė, kad darbas Prezidentūroje yra sunkus ir ne visi žmonės su tuo pajėgia susidoroti.

„Žmonės keičiasi visose komandose, keitėsi ir ankstesnių prezidentų komandose. Nematau čia kažko neįprasto ar keisto. Darbas prezidentūroje įtemptas, atsakingas, deja, tenka dirbti ir savaitgaliais, ir vakarais ar net naktimis. Ne visi žmonės pajėgia su tuo susidoroti. Aš tai puikiai suprantu.

Žmonės pavargsta ir renkasi mažiau įtemptą, neretai galbūt ir geriau apmokamą darbą, nes atlyginimai valstybės tarnyboje, palyginti su privačiu sektoriumi, dažniausiai būna kur kas mažesni“, – „Kauno dienai“ yra sakęs G. Nausėda.

Papildyta 15.58 val.

D. Kuliešių pakeis K. Budrys

Delfi paskelbus šią žinią, Prezidentūra pranešė, kad naujuoju šalies vadovo G. Nausėdos vyriausiuoju patarėju skiriamas Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Budrys. Jis nuo vasario 17 d. Nacionalinio saugumo grupės vadovo pareigose pakeis D. Kuliešių, kurio maksimalus tarnybos laikas Prezidentūroje baigiasi vasario mėnesį.

„Dėkoju Dariui Kuliešiui, kurio pastangomis buvo parengtas ir priimtas Korupcijos prevencijos įstatymas, svarbūs Valstybės gynimo tarybos sprendimai. Kęstučio Budrio patirtis esant sudėtingai geopolitinei padėčiai regione, yra labai reikalinga sprendžiant Lietuvos nacionalinio saugumo klausimus“, – pranešime cituojamas valstybės vadovas.

Kęstutis Budrys nuo 2015 m. dirba Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotoju. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute jis yra įgijęs politikos mokslų magistro laipsnį.

Darius Kuliešius į Prezidentūrą buvo deleguotas pagal vidaus tarnybos statutą. Šį mėnesį sueina įstatyme numatytas maksimalus galimo buvimo vidaus reikalų rezerve terminas, todėl pagal galiojančią tvarką VRM informavo apie delegavimo pabaigą. Šiuo pagrindu D. Kuliešius priėmė sprendimą trauktis iš pareigų Prezidentūroje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA