„Netflix“ sudrebinusio dokumentinio filmo istorija atsikartojo Kaune | Kas vyksta Kaune

„Netflix“ sudrebinusio dokumentinio filmo istorija atsikartojo Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tik prieš savaitę „Netflix“ platformoje išleistas dokumentinis filmas „The Tinder Swindler“ („Tinderio aferistas“) visame pasaulyje šoko į populiarumo viršūnę. Filme pristatomą sukčiavimo schemą, pasirodo, jau perkandę lietuvaičiai. Socialiniuose tinkluose žmonės primena, kaip merginas maustė „Žalgirio“ krepšininku apsimetęs vyras – aiškėjantys aferisto užmojai tiesiog stulbina.

Felicity Morris režisuotam filmui pasimatymų sukčiavimo problemą iškėlus į tarptautinius vandenis, socialiniuose tinkluose lietuviai pasidalijo žalgiriečiu Roku Jokubaičiu apsimetusio vyro istorija, kurios visa apimtis dar tik ryškėja.

Apie lietuviškąją aferisto Shimono Hayuto versiją socialiniame tinkle „Instagram“ priminė teisininkė Iveta Jarašiūnaitė. Jos žiniomis, viskas vykdavo taip – iš pradžių vyrukas merginai prisistatydavo Kauno „Žalgirio“ krepšininku R. Jokubaičiu.

Susitarus susitikti, vaikinas į pasimatymą atvažiuodavo „Žalgirio“ klubo atributika pažymėtu automobiliu „Volkswagen Arteon“, apsirengęs „Žalgirio“ apranga su užrašu „Jokubaitis“.

„Užmetus kabliuką, mergina pamano bendraujanti su sėkmingu krepšininku. Visur ir visada vaikščioja apsirengęs „Žalgirio“ aprangomis, kurios pažymėtos „Jokubaičio“ pavarde. Būnant viešoje vietoje, periodiškai prieina kiti asmenys ir į vaikiną kreipiasi „Roko Jokubaičio“ vardu.

Kasdien meluoja, kad vyksta į krepšinio treniruotes ir siunčia video medžiagą iš treniruočių, viešbučių, kur neva yra apsistojęs kartu su „Žalgirio“ krepšininkais. Turi sporto klubo abonementą Roko Jokubaičio vardu, tuo pačiu vardu matant merginai perka daiktus, pavyzdžiui, kompiuterį“, – schemą, ant kurios užkibo ne viena moteris, pristatė teisininkė.

Galiausiai, ateina lemiamo smūgio akimirka – R. Jokubaičio antrininkas pareiškia, kad pildant mokesčių deklaraciją įsivėlė klaida ir VMI užblokavo jo banko sąskaitą. Todėl mergina turinti jam paskolinti 10 tūkst. eurų, kuriuos apgautoji tiek ir tematė. Tai – tik vienos merginos istorija, tačiau I. Jarašiūnaitės duomenimis, vyras aplink pirštą apsuko virš 30 moterų.

„Vienos merginos vardu išsinuomojo automobilį, kol ši mokėjo jo sąskaitą, antros merginos vardu pirko daiktus trečiai merginai, o trečios merginos pinigais žavėjo ketvirtą ir taip pasaka ėjo be galo“, – painų apgavysčių tinklą apibūdino teisininkė.

Primename, kad apsimetėlio atžvilgiu dėl sukčiavimo Vilniaus policija buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, 1997 m. gimęs įtariamasis sulaikytas 2020-ųjų gruodį. Kratų metu pas jaunuolį rasti drabužiai, laikrodis su krepšinio klubo „Žalgiris“ simbolika.

Apsimetėlio „žalgiriečio“ namuose rasti daiktai

Įtariamasis anksčiau buvo teistas už sukčiavimą, tad jam tąkart skirta griežčiausia kardomoji priemonė – trijų mėnesių suėmimas. Sostinės policija ieškojo daugiau nuo šio asmens nukentėjusių žmonių, juos susisiekti prašė telefonais (8 5) 271 7709, 8 612 48085, 112 arba el. paštu margarita.balciuliene@policija.lt.

Sprendžiant iš I. Jarašiūnaitės pateiktos informacijos, sukčiaus aukų paieškos buvo sėkmingos ir tyrimas smarkiai išsiplėtė, tik bylos baigtis kol kas neaiški.

Daugiau apie R. Jokubaičiu apsimetusio vyro pinkles skaitykite čia.

Dokumentinis filmas „The Tinder Swindler“ „Netflix“ platformoje išleistas vasario 2 d. Jungtinėje Karalystėje susuktoje juostoje pasakojama, kaip naudodamasis internetinių pažinčių programa „Tinder“ sukčius iš aukų išviliojo apie 10 mln. JAV dolerių.

Kaip skelbia „Netflix“, anksčiau už sukčiavimą teistas izraelietis S. Hayutas prisistatydavo žinomo deimantų magnato Levo Levievo sūnumi. Vyras susitikinėdavo su keliomis moterimis, vesdavosi jas į prabangius pasimatymus, o simuliuodamas „priešų“ spaudimą tam tikru momentu prašydavo atidaryti banko sąskaitas, kuriomis galėtų naudotis.

Merginų vardu apgavikas imdavo kreditus ir paskolas, kuriomis finansuodavo kitų moterų apžavus. Vasario 8-osios duomenimis, per savaitę „Netflix“ platformoje „The Tinder Swindler“ buvo žiūrėtas išvis 45,8 mln. valandų, pateko į populiariausių filmų dešimtukus 92-ose šalyse ir buvo žiūrimiausias Jungtinėje Karalystėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA