Mirė Lietuvos cirko legenda L. Bereišytė | Kas vyksta Kaune

Mirė Lietuvos cirko legenda L. Bereišytė

Kas vyksta Kaune, DELFI 2022/02/03 11:01
Laima Bereišytė / asm. archyvo nuotr. / DELFI montažas

Pranešama apie Lietuvos cirko artistės, režisierės, artistų dinastijos atstovės Laimos Bereišytės mirtį. Žinomos moters, ėjusios savo 64-uosius metus, gyvybė užgeso pirmadienį.

Žinią apie skaudžią netektį pranešė magijos teatro „DiArchy“ narė Diana Gaičiūnaitė-Dirmė. Artistė apie kolegę pasidalijo jautriu įrašu socialiniuose tinkluose.

„Vakar šį pasaulį paliko Laima Bereišytė. Laimutę pažinojau nuo vaikystės. Tai – Lietuvos cirko artistų dinastijos atstovė, labai talentinga ir nuoširdi. Ji visą gyvenimą pašventė maniežui ir scenai, dovanojo žmonėms džiaugsmą ir įkvėpimą.

Prieš keletą metų Laima neteko galimybės vaikščioti. Laima pusę metų praleido ligoninėje, iškentė tris sudėtingas operacijas, dieną ir naktį šalia savo žmonos budėjo jos vyras.

Kalbėdama su Laima po sunkios reabilitacijos supratau, kokia ji stipri. Sakė man, kad viską kantriai mokosi daryti iš naujo. Neprarado tvirtybės ir vilties gyventi pilnavertį gyvenimą. Labiausiai ji bijojo būti prikaustyta tarp keturių sienų…

Kelis mėnesius norėjau jai paskambinti, bet vis atidėliodavau ir šiandien sužinojau, kad daugiau niekada neišgirsiu jos balso… Laimute, atleisk… Prisiminsiu Tave visada… Sudie…“ – atsisveikino ji.

L. Bereišytė gimė 1958 m. gegužės 1-ąją Kaune, lietuvių cirko artistų D. Bereišienės ir S. Bereišio šeimoje. 1982 baigė Vilniaus universitetą (Filologijos fakultetą). Nuo 1971 su motina ir tėvu demonstravo originalų numerį Jėgos akrobatai.

1979 parengė numerį Aukštoji jojimo mokykla. 1994 su vyru A. Gurovu (g. 1959, 1981 baigė Maskvos estrados ir cirko mokyklą) sukūrė klounų duetą Mylimas klounas (nuo 2004 pasirodymuose dalyvauja duktė Kristina, g. 1996), cirko numerių scenarijaus autorė ir režisierė. Gastroliavo daugelyje Europos ir Azijos šalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA