Įamžino chaosą A5 kelyje: po smarkaus 4 vilkikų susidūrimo eismą ilgam sustabdė pabirę rąstai | Kas vyksta Kaune

Įamžino chaosą A5 kelyje: po smarkaus 4 vilkikų susidūrimo eismą ilgam sustabdė pabirę rąstai papildyta

Pirmadienio vakarą A5 Kaunas-Marijampolė kelyje susidūrus 4 vilkikams eismas kurį laiką buvo paralyžiuotas. Liudininkų teigimu, ant kelio buvo pabirę rąstai.

„Kaunas-Marijampolė, ties Juragiais pabiro rąstai”, – vakar apie 20.14 val. buvo praneša „Kas vyksta Kaune” grupėje. Čia internautai spėliojo, kad nelaimė įvyko dėl to, jog miškavežis viršijo galimą vežti svorį.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, pranešimas, kad kelyje A5 (Kaunas-Marijampolė), prie Mauručių viaduko, susidūrė keturi vilkikai buvo gautas 18.53 val.

Anot policijos, vairuotojai (gim. 1983 m., 1963 m., 1986 m. ir 1975 m.) blaivūs, pirminiais duomenimis sužalojimų nepatyrė.

Įvykio vietoje darbavosi ir ugniagesiai, jų duomenimis buvo susidūrę „Mercedes”, „Scania” ir „Renault” vilkikai. Po nelaimės atjungti dviejų transporto priemonių akumuliatoriai. Iš sunkvežimių kuro bakų bėgo dyzelinas. Biriu sorbentu supiltas užtvaras, kad kuras neplistų.

Elektrine pompa iš sunkvežimių kuro bakų ištraukta 550 l dyzelino, o 150 l iš griovio. Surinktas dyzelinas perduotas Kelių valdybos priežiūros darbuotojui. Hermetiku užsandarintos skylės sunkvežimių kuro bakuose.

Savo ruožtu Kauno policijos atstovė primena, kad atsiradus slidžiai, apsnigtai kelio dangai, vairuotojai turi įvertinti, jog kelio danga, atrodanti tik šlapia, gali būti išties slidi, ypač ant tiltų, viadukų, kelyje prie vandens telkinių.

Anot O. Vaitkevičienės, vairuotojai ypač budrūs turėtų būti kelyje, kuriame yra susidariusių provėžų. Vairuotojai, esant slidžiai, apsnigtai dangai, turėtų įvertinti ir eismo intensyvumą, kadangi darant bet kokį manevrą reikia įsivertinti, kad kito automobilio vairuotojas galbūt neturės galimybės sustabdyti vairuojamą transporto priemonę.

Papildyta 10.43 val.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojui registratoriaus pagalba pavyko įamžinti ir pirmą vilkiko smūgį į kelio apšvietimo stulpą.

Vėliau kaunietis registratoriuje pastebėjo ir miškavežį. „Perkrautas, be saugos diržų…” , – komentavo vyras.

Miškavežis A5 kelyje / Skaitytojo nuotr.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA