R. Karbauskis negali patekti į Seimą: paaiškėjo, kad neturi „gpaso” | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis negali patekti į Seimą: paaiškėjo, kad neturi „gpaso”

delfi.lt / Vilma Danauskienė 2022/01/31 13:57
DELFI nuotr.

Pirmadienį prieš prasidedant tryliktajam „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio vadovaujamos šešėlinės Vyriausybės posėdžiui, netyčia paaiškėjo, kad R. Karbauskis neturi galimybių paso (gpaso).

Greičiausiai manant, kad vaizdo įrašas Seimo transliacijų kanale internete dar nėra įjungtas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos šešėlinės Vyriausybės nariai diskutavo, kad posėdis vyksta mišriu būdu – daliai šešėlinių ministrų ir kviestinių svečių posėdžiaujant gyvai Seime, kitai daliai – prisijungus internetu.

R. Karbauskis posėdyje dalyvauja nuotoliniu būdu.

Europarlamentaras Stasys Jakeliūnas į tai replikavo klausimu, esą į Seimą „valstiečių“ lyderis nevažiavęs, kad nereikėtų patalpoje dėvėti apsauginės kaukės.

Atsakydamas R. Karbauskis sakė, kad taip nutiko ne todėl.

„Gavosi nesusipratimas. Aš iš tikrųjų pažiūrėjau „gpasą”, pas mane jis baigėsi sausio 16-ąją. Ir aš nepagalvojau, kad su europiniu (ES skaitmeninis COVID pažymėjimas, skirtas kelionėms ES viduje – aut. past.) įleidžia. O aš tą europinį turiu, tai aš būčiau buvęs“, – kodėl nesąs Seimo pastate, kolegoms teisinosi R. Karbauskis.

Patekti į Seimo pastatą asmenims, neturintiems „gpaso” ir nesantiems Seimo nariais, draudžiama.

Pats R. Karbauskis Delfi patvirtino, kad nėra pasiskiepijęs trečiąja vakcina nuo koronaviruso.

„Taip, nesu. Vadovaujuosi mokslininkų rekomendacijomis, kad omikrono atmainai dominuojant, geriau įgyti natūralų imunitetą”, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė nesirgęs šia liga.

Primename, kad asmenys, kurie skiepijosi pilna vakcinacijos programa anksčiau nei prieš 210-imt dienų ir vėliau negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės, pagal šiuo metu galiojančią tvarką, negali gauti „gpaso”.

Tokia tvarka galioja nuo pernai metų gruodžio 28-osios.

„Gpasas” Lietuvoje įvestas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymu pernai metų rugsėjį. Jis tokio dokumento turėtojams suteikia galimybę verstis ūkine veikla, kuri ribojama dėl pandemijos, taip pat lankytis įvairiose pramogų, poilsio, prekybos vietose be apribojimų.

Nuo pat pradžių jis buvo vertinamas nevienareikšmiai, o Vyriausybės kritikai teigia, kad tai buvusi ne galimybių veikloms, bet visuomenės supriešinimo, segregacijos ir įtampų kėlimo priemonė.

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę pareiškė, kad nuo trečiadienio, vasario 2-osios, ketinama stabdyti „gpaso” galiojimą Lietuvoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA