„Žalgirio“ futbolininkų kalvė jungia jėgas su vienu legendinių Ispanijos klubų (foto) | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ futbolininkų kalvė jungia jėgas su vienu legendinių Ispanijos klubų (foto)

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademija / Akademijos nuotr.

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademija dar labiau sustiprino savo partnerių ratą – prie jo prisijungė ilgas tradicijas turinti ispanų „Valencia“ akademija. Su Valensijos klubo akademija „Kauno Žalgiris“ pasirašė dvejų metų bendradarbiavimo sutartį.

Praėjusią savaitę „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos delegacija buvo išvykusi į rytų Ispanijoje esantį Valensijos miestą, kuriame susipažino su „Valencia“ klubo infrastruktūra, istorija, treniruočių procesu bei ten dirbančiais specialistais. Vizito metu taip pat buvo aptartos ir bendradarbiavimo sąlygos, rašoma akademijos pranešime žiniasklaidai.

„Tikime, kad ši sutartis su ilgametes tradicijas puoselėjančia Ispanijos klubo akademija suteiks postūmį mūsų akademijai. Mūsų treneriai turės galimybę semtis patirties Ispanijoje ir pritaikyti įgytas žinias savo treniruočių procese, o kuo kompetentingesni bus treneriai, tuo geresnio lygio žaidėjai galės išaugti mūsų akademijoje.

Mums taip pat be galo malonu, kad pas mus vykdyti vasaros stovyklų atvyksta „Valencia“ treneriai, kurie taip pat dalinasi patarimais su mūsų jaunaisiais futbolininkais ir suteikia didelę motyvaciją siekti aukštesnių rezultatų futbole. Trenerių ir jaunųjų futbolininkų stažuotės Valensijos klube neabejotinai duos didelę naudą mūsų organizacijai“, – mintimis dalinosi „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos direktorius Laimis Bičkauskas.

„Ši sutartis atspindi „Valencia“ tarptautinių partnerių plėtros programą. Džiaugiamės į mūsų partnerių gretas galėdami įtraukti „Kauno Žalgirio“ futbolo akademiją, su kuria galėsime dalintis patirtimi bei metodika, taip turėdami abipusę naudą. Šis bendradarbiavimas leidžia žengti dar vieną žingsnį link mūsų akademijos tikslo – tarptautinių santykių plėtros. Dalinsimės ne tik metodika, bet ir mūsų filosofija bei vertybėmis“, – džiaugėsi „Valencia“ akademijos generalinis direktorius Seanas Bai.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su tokio lygio klubu. Tai yra dar viena galimybė plėsti trenerių kompetencijas. Per šiuos du bendradarbiavimo metus planuojame organizuoti 9 renginius. Mūsų akademijos treneriai bei komandų žaidėjai turės galimybę stažuotis VCF akademijoje, o taip pat, sužais tarptautinio lygio rungtynes tarp „Valencia“ ir „Kauno Žalgirio“ akademijų komandų.

Gerinsime „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos metodologiją, trenerių ir personalo kompetencijas. Vykdysime bendras stovyklas, kurias ves „Valencia“ akademijos treneriai. Beje, kitų metų pradžioje planuojame organizuoti trijų dienų seminarą, kuriame iš Valensijos atvykę treneriai dalinsis patirtimi bei žiniomis ugdant jaunuosius futbolininkus. Į šį seminarą bus kviečiama visa Lietuvos futbolo bendruomenė“, – apie bendradarbiavimą pasakojo akademijos techninis direktorius Kęstutis Deltuva.

„Valencia“ yra viena seniausių ir sėkmingiausių futbolo organizacijų Ispanijoje. 2019 metais šis klubas šventė 100 metų sukaktį, o jų akademija pasaulyje yra pripažinta viena geriausių ugdant jaunuosius futbolininkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA