G. Nausėda apie PVM lengvatą šildymui: panašu į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda apie PVM lengvatą šildymui: panašu į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata

delfi.lt / Dainora Pankūnė, Simona Voveriūnaitė 2022/01/27 12:37
/ R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad kompensacijų mechanizmas už išaugusias komunalines išlaidas yra prastai veikiantis. Jo teigimu, kompensacijos už šildymą primena „nabašnyko pašlakstymą žaliąja arbata“.

„Reikia plataus spektro priemonių ir mes dabar matome, kaip sunkiai veikia mūsų kompensacijos mechanizmas, kuomet žmonės gauna labai menka sumas kompensacijoms už pabrangusias energetines išlaidas“, – ketvirtadienį lankydamasis Marijampolėje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Apie tai prezidentas ketina kalbėti su Seimo frakcijų atstovais ir ministrais. „Esu pasirengęs labai platų spektrą pasiūlymų“, – patikino jis.

„Aš matau, kad kai kurie pasiūlymai, kurie yra dabar anonsuojami, galbūt ir yra savotiškas pasirengimas šiai netrukus įvyksiančiai diskusijai. Tai yra gerai, aš tai sveikinu, tačiau kalbame konkrečiai apie PVM lengvatą šildymui – žinote, tai truputį panašu į „nabašnyko“ pašlakstymą žaliąja arbata“, kadangi iš esmės tas pakeitimas įsigalios nuo kito šildymo sezono ir, pagal nesudėtingus paskaičiavimus, padės sutaupyti 5-6 eurus“, – sakė G. Nausėda.

„Jeigu su tokia žinute norime nueiti ir pasakyti, kiek daug padarėme mūsų žmonių labui, tai geriau jau gal neikime, nes gali ne taip sureaguoti“, – dėstė prezidentas.

Priemonių spektras, pasak jo, turi būti gerokai platesnis.

G. Nausėda: turime per labai trumpą laiką pakeisti pandemijos valdymą

Prezidentas G. Nausėda taip pat dar kartą ragina valdžią apsispręsti dėl naujosios pandemijos valdymo politikos. Šalies vadovas, lankydamasis Marijampolėje, ragino šį klausimą išspręsti kuo greičiau.

„Kiekviena instrumentas, kiekviena pandemijos valdymo priemonė turi būti vertinama ir nuolat iš naujo įvertinama keičiantis pandemijos kontekstui. Pandemijos pobūdis keičiasi, turbūt nereikia daug įrodinėti, kad omikron atmaina įneša tam tikrų korektyvų. Matome, kad šiandien užsikrečia ir skiepyti, ir ne“, – sakė prezidentas.

Jis teigė, jog „dirbtinis srautų apribojimas“ atkerta galimybę kai kuriems žmonėms nuo tam tikrų paslaugų. O tai supriešina visuomenę ir neduoda teigiamo efekto.

„Iš esmės neduoda gero pandeminio valdymo rezultato, kurio mes visi tikimės. Štai kodėl, manau per minimaliai trumpą laiką turime apsispręsti, kokioje naujoje padėtyje atsidūrėme ir ženkliai pakeisti pandemijos valdymo strategiją“, – sakė jis.

G. Nausėda pabrėžė, jog šiuo metu svarbu užtikrinti kiek galima platesnį ir prieinamesnį testavimą. Prezidentas teigė, jog vėluojama su savitestavimo galimybių įdiegimu.

„Tai duoda puikių rezultatų. Leidžia apčiuopti virusą ankstyvoje stadijoje ir neleisti išplisti, susiformuoti židiniams“, – sakė šalies vadovas.

Todėl jis paragino paskubėti.

„Mes labai gerai turime padaryti išvadas ir nesvarstyti mėnesių mėnesiais. Ir pakeisti pandemijos valdymo politiką“, – sakė G. Nausėda.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA