Aiškėja, kada Ledo rūmai atvers duris lankytojams | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kada Ledo rūmai atvers duris lankytojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno ledo rūmų nuomininke taps „Kauno arena“, kuri valdo ir „Žalgirio” areną, o žiemos sporto kompleksą žadama atverti pavasarį, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Oficialiai išnuomoti Žiemos sporto kompleksą siekėme iki vasario. Viskas einasi pagal planą ir Ledo rūmai gyventojams bus atverti dar šį pavasarį. Dabar vyks paruošiamieji darbai, nes iki šiol pernai iškilęs naujas pastatas atliko Vakcinavimo centro funkciją”, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai, Ledo rūmų valdymui vėliau planuojama skelbti koncesijos konkursą – dabartinis nuomininkas veiklą vykdys mažiausiai iki 2023 metų birželio, kol koncesijos konkursas baigsis ir bus paskirtas naujasis pastato valdytojas.

Daugiafunkciame žiemos sporto komplekse – apie 800 vietų žiūrovams, dvi ledo aikštės, kuriose gali vykti akmenslydžio, dailiojo ar greitojo čiuožimo treniruotės, nacionaliniai ir tarptautiniai turnyrai. Ledo rituliui yra pritaikytos erdvios rūbinės ir specialios sportininkų aprangų džiovyklos.

Planuojama, kad Ledo rūmai bus prieinami ir gyventojams, mėgstantiems pramogas ant pačiūžų.

„Nuomininkas, gavęs rašytinį sutikimą iš savivaldybės, galės vieną iš aikščių naudoti veiklai ne ant ledo. Čia galėtų vykti parodos, neformalus vaikų švietimas ar kiti didesnio masto renginiai. Tačiau tokių veiklų bendra trukmė galėtų būti ne ilgesnė kaip 2 mėnesiai per kalendorinius metus”, – tikino T. Metelionis.

Pirmame aukšte taip pat numatytos patalpos parduotuvei ir kavinei. A+ energetinio naudingumo klasės standartus atitinkančiame pastate įrengtas geoterminis šildymas. Greta – apie 70 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Žiemos sporto rūmai, iškilę greta „Girstučio” baseino, baigti statyti praėjusių metų sausį. Dėl šalyje tebesitęsusio karantino ir aktyvių veiklų ribojimo nuspręsta naująjį statinį pritaikyti kovai su COVID-19 pandemija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA