Prezidento patarėja ragina susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukrainą | Kas vyksta Kaune

Prezidento patarėja ragina susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukrainą

BNS 2022/01/25 11:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl gresiančio karinio konflikto diplomatai neturėtų pirmieji palikti Ukrainą, sako prezidento patarėja Asta Skaisgirytė, kai kurioms Vakarų šalims nusprendus iš Ukrainos evakuoti diplomatinį personalą ir jų šeimas.

„Lietuva koordinuos savo veiksmus su Europos Sąjungos šalių veiksmais. Nemanome, kad diplomatai turi būti pirmieji, paliekantys Ukrainą. Atvirkščiai – diplomatai dirba priešakinėse fronto linijose iki paskutinės minutės, kol dar galima dirbti“, – Žinių radijui antradienį sakė patarėja.

Vis dėlto ji ragino gyventojus susilaikyti nuo nebūtinų kelionių šia kryptimi.

„Kai situacija darosi tokia įtempta, reikia pagalvoti dėl kelionių, dėl nebūtinų kelionių. Žinoma, kai yra būtinybė vykti kažkur, paskaičiuojama rizika ir vykstama, tačiau nebūtinų kelionių galima ir atsiskaityti“, – sakė ji.

Kalbėdama apie karo regione perspektyvas, patarėja teigė, jog „politikų tikslas – padaryti viską, kad karo išvengtume“.

„Karo kaina Rusijai turi būti tokia didelė, kad Rusijos vadovybė labai gerai pagalvotų, ar verta tą kainą mokėti“, – teigė A. Skaisgirytė.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO sąjungininkai pirmadienį paskelbė padidintą pajėgų parengtį ir pasiuntė karinių laivų ir naikintuvų, kad sustiprintų bloko rytinio sparno gynybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA