Sraigtasparnis danguje sukėlė nerimo bangą Kaune – kokia jo prasmė? | Kas vyksta Kaune

Sraigtasparnis danguje sukėlė nerimo bangą Kaune – kokia jo prasmė? patikslinta

Kauniečių akys sužiuro į dangų, čia pastebėtas sraigtasparnis, kuris jau beveik valandą laiko suka ratus aplink miesto centrą, tačiau kieno tai transporto priemonė nebuvo aišku.

„Kas vyksta, pro centrą skraido malūnsparniai?“, – teiravosi kaunietė Agnė.

Pasiteiravus, ar matyti vos vienas malūnsparnis, moteris teigė, jog skraidančių aparatų gali būti ir daugiau, jie matomi mieste centre, netoli Kauno „Žalgirio“ arenos.

„Kažkoks įdomus, su šviesom. Gal čia renginiui rytojaus?“, – teiravosi kaunietė.

Į redakciją kreipėsi ir daugiau susidomėjusių kauniečių, mat malūnsparnis matomas jau ne trumpą laiką.

„Norėjau pasiteirauti dėl centre skraidančio malūnsparnio. Kokia jo prasmė? Sudomino, nes čia jau kažkur valanda skraido ratais kvadratais“, – teigė skaitytojas Augustinas.

Anot Lietuvos kariuomenės viešųjų ryšių vyresn. karininkės vyr. ltn. Mildos Gudaitytės, galimai vyksta planiniai skraidymai, kurie dažnu atveju gali būti vykdomi ir vakarais.

Patikslinta 2022 01-22 9:55 val.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ patikslino karininkė, šis sraigtasparnis tikrai nebuvo Lietuvos Karinių oro pajėgų.

Remiantis viešųjų pirkimo tarnybos duomenimis, sraigtasparnis buvo užsakytas artėjančiam Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 atidarymo renginiui. Taip pat sutartyje buvo sumokėta ir už repeticijos skrydį, tad tikėtina, kad būtent tai penktadienio vakarą ir vyko.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA