Pamatykite: „Žalgirio“ areną nutvieskė milžiniškos projekcijos | Kas vyksta Kaune

Pamatykite: „Žalgirio“ areną nutvieskė milžiniškos projekcijos

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizatoriai įleido žurnalistus į grandiozinio atidarymo renginio užkulisius, o dar po valandos prasidėjo generalinė repeticija. Jos metu areną apšvietė įspūdingos projekcijos – per „Sukilimą“ visas pastato fasadas taps ekranu, kartu su būriu atlikėjų pasakojančiu apie Kauno virsmą.

Vienu pagrindinių atidarymo akcentų taps įspūdinga prancūzų menininko Olivier Grossetête instaliacija – viešbučio-vaiduoklio „Britanika“ maketas, kurio aukštis sieks apie 22 metrus.

„Pirmiausia – didžiulis prancūzų menininko O. Grossetête su savanoriais tebestatomas pastatas. Tai yra tarybinių statinių metafora, instaliacijos prototipas tebestūkso čia pat Kauno centre. Maketas pusiau baigtas, toliau bus statomas rytoj, o jo aukštis susilygins su „Žalgirio“ arena.

Antrasis veiksmas vyks ant prieš areną iškilusios scenos, persipynęs su 34 minučių ilgio vaizdiniu pristatymu, kuris bus projektuojamas ant ekrano. Čia bus sekama Kauno ketvirtojo dešimtmečio istorija apie mieste įvykusį statybų bumą, kurio metu gimė didelė dalis visai Europai svarbaus modernizmo paveldo.

Lyginame ir atskiriame tas dvi architektūrines kryptis. Visas šou tarsi judės iš kairės į dešinę, „ners“ žemyn į automobilių stovėjimo aikštelę ir sugrįš į tą pačią vietą. Tas dvi dalis apjungs kompozitoriaus Antano Jasenkos simfonija su choru. Muzika yra tarsi guma, kuri įtempia siužetą ir tarsi katapultuoja žiūrovą per šią paprastą, bet simbolišką Kauno istoriją“, – dėstė didžiųjų 2022-ųjų renginių režisierius C. Baldwinas, pridūręs, kad kauniečiai išvys ir mitinį Kauno Žvėrį.

Vaizdo reportažą apie „Sukilimo“ scenarijų ir pasiruošimą renginiui žiūrėkite čia.

Nemuno saloje ruošiamasi KEKS 2022

Daugiau apie atidarymą ir kitus Europos kultūros sostinės savaitgalio renginius skaitykite čia.

Kauno centre renginio dieną bus ribojamas eismas. Su uždaromų gatvių schema susipažinti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA