Nauja parkavimo tvarka glumina kauniečius: skaitytoja išgelbėjo bent 20 vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Nauja parkavimo tvarka glumina kauniečius: skaitytoja išgelbėjo bent 20 vairuotojų

Naujoji gatvių ir aikštelių apmokestinimo tvarka kai kuriose miesto vietose dar nėra ganėtinai aiški, o ženklų nepastebėję kauniečiai moka baudas. Viena iš tokių vietų – prekybos centro „Lidl“ aikštelė Jonavos gatvėje, čia dalis aikštelės nėra privati ir jai taikoma miesto rinkliava. Kaunietę papiktino kontrolierių darbas šioje aikštelėje, o jai esą teko gelbėti ne vieną į parduotuvę atvažiavusį vairuotoją.

Dėl minėtos situacijos į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi ne vienas kaunietis, kuris pastebėjo, jog situacija šiek tiek paini, mat viena dalis aikštelė priklauso prekybos centrui, ir ten viena valanda stovėjimo yra nemokama, o kita dalis priklauso miestui, ir ji yra apmokestinta.

„Jonavos g. Prie „Lidl“ yra aikštelė su daugybe ženklų, kad parkingas mokamas. Įdomiausia tai, kad vienoje pusėje 60 min. nemokama kitoje mėlynoji zona, kurioje iškart taikoma rinkliava 60 ct/val. Į aikštelę įvažiuoti reikia pro šlagbaumą, kuris nuskaito valstybinius nr. tiesa, jis dar neveikia. Šiandien stovi kontrolė ir baudžia visus, nes reikia mėlynojoje zonoje iškart susimokėti o ne išvažiavus… Tai tokia truputi betvarkė gaunasi prie „Lidl“…“, – problemą įvardijo kaunietis Tautvydas.

Į redakciją taip pat paskambino moteris, kuri pastebėjo ir negarbingai pasielgusius kontrolierius, kurie, pasak jos, tykojo žmonių, kurie nepastebėję ženklų atvažiuos apsipirkti, o automobilius paliks minėtoje miestui priklausančioje aikštelėje.

„Jonavos gatvėje esančioje „Lidl“ parduotuvėje yra dvi stovėjimo aikštelės ir jos apmokestintos skirtingai. Iš esmės, man nepatiko kontrolierių darbas, nes jie ten tykojo žmonių, kurie nepastebėjo mėlynos zonos ženklų“, – istoriją pradėjo į redakciją paskambinusi kaunietė.

Kaunietės teigimu, kontrolieriai nei įspėjimų, nei kitokių pastabų vairuotojams nedalijo, o nieko nelaukę iš karto išrašydavo baudas.

„Mum uždėjo tą baudą per 15 minučių, nes aš „Lidl’e“ tiek buvau. Nors įvažiuojant į „Lidl“ yra ženklas, kad viena valanda nemokama“, – problemą įvardijo moteris.

„Jie stovėjo šone, laukė kol atvažiuos žmonės apsipirkti ir kai jie nueina į „Lidl“, jie išlipa iš mašinos ir fotografuoja mašinas ir deda baudas, nes ten mėlyna zona. Tu atvažiuoji į parduotuvę, o ten netaisyklingai tie ženklai sudėti, jie šone sudėti, o ne kad vairuotojas matytų“, – pasakojo kaip elgėsi kontrolieriai.

„Įvažiuojant į „Lidl“ yra parašyta, kad 1 valanda yra nemokama, bet toliau kur tęsiasi aikštelė jau yra mėlyna zona ir ne visi pastebi, todėl nesusimoka už tą laiką“, – įvardijo ji, kodėl galėjo įvykti nesusipratimai.

Moteris paaukojo savo brangų laiką, jog įspėtų kitus atvažiuojančius vairuotojus, jog aikštelė apmokestinta skirtingai. Taip ji pagelbėjo bene 20 automobilių vairuotojų, jog šie negautų baudos iš šalimais stovinčių kontrolierių.

„Aš ten valandą laiko toje aikštelėje po to blaškiausi ir variau žmones. Gal 20 mašinų išgelbėjau, mojavau su ta bauda, kad ten nestatytų, kad negautų baudos. Žinot, 6 eurai atrodo nedaug, bet kažkam gal tai didelis pinigas“, – didvyrišką poelgį papasakojo kaunietė.

Anot kaunietės, šioje zonoje ženklai pastatyti visai neseniai, nors patys kontrolieriai teigia kitaip.

„Seniau tų ženklų nebuvo, jie atsirado gal prieš mėnesį, nors kontrolieriai tie patys sako, kad jau prieš tris mėnesius. Aš skambinau į tą parkingą, Puodžių gatvėje, tai jie sakė jau čia mėnesį sudėti ir pradžioj visad taip būna. Bet ar teisinga yra stovėti kampe ir laukti kol uždėsi baudą apsižioplinusiam žmogui?,“ – klausė moteris.

Pasiteiravus UAB „Kauno gatvių apšvietimo“, kada tiksliau buvo sudėti nauji ženklai, nurodantys apmokestintą aikštelę, šie nurodė, jog Jonavos g. 40 kelio ženklai įrengti 2021-11-12 d.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Jonavos ir kitų Kauno gatvių apmokestinimas pasikeitė dar praėjusių metų vasarą, kai šioje ir kitose miesto vietose atsirado naujos apmokestintos zonos.

„Vairuotojai turėtų vadovautis mokamą parkavimą nurodančiais kelio ženklais. Praktiškai mokestis už stovėjimą įsigalioja kai „Kauno gatvių apšvietimas“ sustato ženklus. Naujose zonose pranešimų dėl nesumokėtos rinkliavos pirmą savaitę už valytuvų nepaliekame, kontrolieriai deda informacinius lapelius, kad nuo šiol tam tikrose vietose stovėjimas yra mokamas“, – apie naujai apmokestintas vietas dar vasarą aiškino biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ vadovas Justas Limanauskas.

Anot jo, visur, kur įmanoma pastatyti nauji parkomatai, tačiau mokėjimo būdų yra daug. Už parkavimą taip pat galima mokėti trumpąja SMS žinute, keliomis išmaniosiomis programėlėmis, grynaisiais pinigais arba bekontaktėmis kortelėmis parkomatuose, galima įsigyti leidimą arba nesumokėti rinkliavos.

Atnaujintą mokamų parkavimo zonų žemėlapį rasite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA