Pergalei į akis žiūrėjęs „Žalgiris“ patyrė skaudų pralaimėjimą Stambule | Kas vyksta Kaune

Pergalei į akis žiūrėjęs „Žalgiris“ patyrė skaudų pralaimėjimą Stambule

delfi.lt 2022/01/20 21:33
Žalgiris.lt nuotr.

Pusantro mėnesio Eurolygoje nelaimintis Kauno „Žalgiris“ (3-15) užsitęsusios pergalių sausros nenutraukė ir ketvirtadienį Stambule. Jures Zdovco auklėtiniai kibo į atlapus vietos „Fenerbahčei“ (9-10), bet galiausiai neatsilaikė – 67:73 (13:7, 17:17, 21:20, 16:29).

Spurtu 9:0 susitikimą pradėję žalgiriečiai priekyje išliko visą pirmąją mačo pusę ir porą kartų net buvo atitrūkę dviženkliu skirtumu – 21:10 bei 30:20. Itin drausmingai gynęsi svečiai, vedami Manto Kalniečio, Edgaro Ulanovo ir Mareko Blaževičiaus, į didžiąją pertrauką išsinešė kiek kuklesnę persvarą – 30:24.

Solidžiai kauniečiai atrodė ir trečiame ketvirtyje: po dviejų Karolio Lukošiūno tolimų šūvių, M. Kalniečio tritaškio ir keturių iš eilės M. Blaževičiaus taškų „Žalgirio“ pranašumas tapo rekordinis – 43:26. Vis dėlo Marko Guduričiaus užkurti šeimininkai atsakė savo atkarpa 18:5 ir gerokai priartėjo – 48:44.

Žaliai-balti kurį laiką dar laikėsi ir lemiamame kėlinyje – 60:51. Tačiau iš toli prabilęs Achille Polonara ir vieną baudą realizavęs M. Guduričius pirmą sykį persvėrė rezultatą savo naudai – 62:63.

Abi komandos – kaip reikiant nukraujavusios. Kauno ekipai negali padėti COVID-19 susirgę Artūras Milaknis, Tai Websteris ir Paulius Jankūnas, šlaunies traumą patyręs Janis Strelniekas ir reabilitaciją tęsiantys Regimantas Miniotas bei Joffrey Lauvrgene’as.

Tuo metu „Fener“ gretose trūksta ne tik susižeidusių Nando de Colo, Marialo Shayoko, Danilo Barthelio ir Jano Vesely, bet ir vyriausiojo trenerio Aleksandro Džordževičiaus, kuriam diagnozuotas koronavirusas.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovoje pajėgesnis „Žalgiris“, triumfavęs 86:75, tačiau šiuo metu kauniečiai išgyvena keturių iš eilės nesėkmių seriją, o paskutinį kartą laimėjimu džiaugėsi pačioje gruodžio pradžioje, kai 72:68 namuose palaužė Vitorijos „Baskonią“.

Svečiuose šį sezoną Lietuvos čempionai kol kas nepešė nieko – prapylė visas 9-erias žaistas rungtynes ir tik vienose iš jų išvengė dviženklio deficito.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA