Kauno miesto poliklinika 2022 metus pradėjo su atsinaujinusia šeimos gydytojų komanda ir tyrimų laboratorijos plėtra | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto poliklinika 2022 metus pradėjo su atsinaujinusia šeimos gydytojų komanda ir tyrimų laboratorijos plėtra

Kauno miesto poliklinika / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto poliklinika (KMP) atnaujina tiek gydytojų specialistų komandą, tiek šeimos gydytojų – prie kurios prisijungė ir kelios jaunos, tačiau jau nemažai patirties sukaupusios šeimos gydytojos. Taip pat didėja ir laboratorinių tyrimų pasiūla, kuriuos gali atlikti ir prie poliklinikos neprisirašę pacientai. Poliklinikos vadovai įsitikinę, kad pokyčiai gydytojų kolektyve paskatins kauniečius labiau pasidomėti miesto poliklinikos teikiamomis paslaugomis ir prisirašyti prie patogiai Kaune išdėstyto KMP tinklo. Taip pat tai gera proga sužinoti apie nemokamas prevencines sveikatos tikrinimo programas, kurios gali padėti laiku diagnozuoti sunkias ligas bei jų išvengti. Visos paslaugos poliklinikos tinke teikiamos pilna apimtimi, stengiantis suvaldyti dėl COVID-19 kylančius iššūkius.

Viskas vienoje vietoje

„Mūsų poliklinika, nuolat pasipildo naujais gydytojais bei slaugytojomis, tai vyksta ne tik dėl natūralios kaitos, bet ir dėka, didelių pokyčių vykstančių pačiame poliklinikos valdymo procese. Visi tobulėjame ir daromės patrauklesni tiek pacientams, tiek ir jauniesiems kolegoms“, – sako KMP Dainavos padalinio šeimos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja gydytoja Rimantė Pakutkienė-Aleksė.

Rimantė Pakutkienė Aleksė, Dainavos padalinio Šeimos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja, šeimos gydytoja / R. Tenio nuotr.

Pasak pašnekovės, poliklinikoje nuolat atnaujinamos ir renovuojamos patalpos, didėja laboratorinių tyrimų pasiūla, yra galimybė atlikti daug vaizdinių tyrimų, o tai reiškia, kad plečiamos paciento ištyrimo galimybės. „Poliklinikoje dirba daug įvairių sričių specialistų, o tai labai patogu pacientams ir šeimos gydytojams, kurie bet kada gali pasitarti su kolegomis“, – įsitikinusi R. Pakutkienė-Aleksė.

Prisijungė iškart po Naujų

Vos prieš porą savaičių darbą KMP Kalniečių padalinyje pradėjusi šeimos gydytoja Edita Dienaitė sako pasirinkusi darbą šioje darbovietėje pirmiausia dėl labai geros strateginės vietos. „Naujoji darbovietė yra visiškai šalia mano namų, o kaip žinia, mieste tai yra vienas didžiausių pliusų, kad nereikėtų gaišti laiko spūstyse. Esu labai vertinantis laiką žmogus“, – sako E. Dienaitė.

Šeimos gydytoja pastebi, kad naujame darbe tenka dirbti su labai malonia ir supratinga slaugytoja, kuri gali nemažai padėti šeimos gydytojui jo darbe. „Dar nepaliauju kas rytą atėjusi į darbą stebėtis, koks yra šiltas, kaip gyva asmenybė Kalniečių padalinio veidas. Dauguma darbuotojų vieni kitus, o ir pacientus sutinka, pasveikina, palinki gražios dienos…Toks bendravimas yra geroji užsienio šalių patirtis, džiugu, kad mano darbovietėje ji jau prigijusi“, – pasakoja naujoji gydytoja.

Edita Dienaitė, Kalniečių padalinio šeimos gydytoja / R. Tenio nuotr.

E. Dienaitė šeimos gydytoja dirba jau 10 metų. „Esu iš tų gydytojų, kurie priima, jog ne kiekvieną kartą įmanoma visiškai išgydyti pacientą, tačiau visada galima ir būtina – paguosti, patarti, palaikyti. Yra tekę dirbti ir su vyresnio amžiaus pacientais, tačiau širdis nejučia linko prie pačių mažiausių pacientų, todėl taip ir susiklostė aplinkybės, kad dabar daugiausiai tenka dirbti su vaikais. Tačiau pas šeimos gydytoją lankosi įvairaus amžiaus žmonės, todėl mielai pagelbėsiu visiems, kurie pasirinks pas mane gydytis“, – sako E. Dienaitė.

Dvi naujos gydytojos Šančiuose

Nuo metų pradžios dvi naujos šeimos gydytojos pradėjo dirbti ir Šančių padalinyje – tai Alina Leščinskaitė ir Jolita Garbauskė.

Jolita Garbauskė, Šančių padalinio šeimos gydytoja / R. Tenio nuotr.

„Darbą Kauno miesto poliklinikoje rinkausi dėl stabilumo, stebėjau kaip ši įstaiga nuolat atsinaujina ir „juda į priekį“ pritraukdama specialistus, siūlydama pacientams naujas paslaugas“, – sako šeimos gydytoja Alina Leščinskaitė.

Pasak jos, pastaruoju metu didelę dalį konsultacijų sudaro peršalimo ligos, žinoma COVID-19 susirgimai ir visi su šiuo virusu susiję klausimai.

„Nepaisant pandemijos situacijos, šeimos gydytojo darbo diena niekada nebūna vienoda. Rudens laikotarpiu daugiau pacientų nusiskundimų sulaukiau dėl psichinės sveikatos. Pastebėjau, kad vis daugiau tėvų kreipiasi dėl pablogėjusios vaikų emocinės būsenos susijusios su nuotoliniu mokymusi. Kai kuriems vaikams tapo sunku vėl priprasti prie kontaktinio mokymo. Džiugu, kad pastaruoju metu psichologinės pagalbos pacientai ieško vis drąsiau, neatsisako rekomenduojamos psichologo konsultacijos“, – pastebi gydytoja.

Alina Leščinskaitė, Šančių padalinio šeimos gydytoja / R. Tenio nuotr.

Dėmesys aptarnavimo kokybei

Dainavos padalinio šeimos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja gydytoja R. Pakutkienė – Aleksė atkreipia dėmesį, kad visame KPM tinkle kreipiamas labai didelis dėmesys į pacientų aptarnavimo kokybę.

„Poliklinikoje nuolat vyksta įvairūs projektai, kurių tikslas – maksimaliai kokybiškai aptarnauti pacientus. KMP yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rezidentūros bazė, todėl nuolat sulaukiame rezidentų, kurie pas mus ne tik semiasi praktinių įgūdžių, bet ir dalinasi naujausiomis mokslinėmis žiniomis, atlieka mokslinius darbus. Tai prisideda prie to, kad seniau dirbantys gydytojai galėtų atnaujinti savo žinias“, – sako šeimos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja.

Taip pat gydytoja atkreipia dėmesį, kad sukurta moderni interneto sistema suteikia pacientams galimybę patiems prisiregistruoti pas gydytojus ar tyrimams, taip pat gauti apie tyrimų atsakymus informaciją el. paštu bei pasitikrinti jų išrašus internete. Tačiau paslaugos toliau ir teikiamos įprastai – registratūrose bei telefonu.

„Mūsų, kaip šeimos gydytojų didžiausia pareiga ir siekiamybė kuo ilgiau pacientą išsaugoti sveiką. Tai priklauso nuo mūsų, nuo paciento ir nuo savitarpio susikalbėjimo. Jei šie trys punktai įgyvendinami rezultatai tenkina visas puses“, – įsitikinusi R. Pakutkienė-Aleksė.

Kaip prisirašyti prie VšĮ Kauno miesto poliklinikos?

PRISIRAŠYTI prie Kauno miesto poliklinikos galite internetu arba atvykus į pasirinktą padalinį (Dainavos, Šilainių, Kalniečių, Centro, Šančių).

Kaip tai padaryti, skaitykite čia. Plačiau apie mūsų šeimos gydytojus čia.

Informacija teikiama:

● Dainavos padalinys (Pramonės pr. 31, Kaunas) tel.: (8 37) 403 900
● Šilainių padalinys (Baltų pr. 7, Kaunas) tel.: (8 37) 377 771
● Centro padalinys (A.Mickevičiaus g. 4, Kaunas) tel.: (8 37) 409 222
● Kalniečių padalinys (Savanorių pr. 369, Kaunas) tel.: (8 37) 401 422
● Šančių padalinys (A.Juozapavičiaus pr. 72, Kaunas) tel.: (8 37) 342 167

Prevencinės programos

KMP Šančių padalinyje dirbanti šeimos gydytoja Alina Leščinskaitė pastebi, kad žmonės pradeda vis geriau suprasti profilaktinio sveikatos tikrinimo svarbą.

„Tikrai nemažai pacientų kreipiasi tikslingai klausdami, kokiomis programomis gali pasinaudoti. Tuo reikia pasidžiaugti, tačiau profilaktinių programų atlikimas vis dar išlieka nepakankamas. Dažnai tenka pacientus įtikinti jomis naudotis, pacientai mano, kad jeigu šiuo metu nieko blogo nejaučia, tai ir profilaktinėmis programomis naudotis neverta“, – sako šeimos gydytoja.

Pasak jos, norisi žmones paraginti lankytis pas medikus net ir pandemijos metu, nors vis dar atsiranda pacientų, kurie mano, kad gydymo įstaigos yra „užrakintos ir kreiptis negalima”. „Mano žinutė pacientams galėtų būti: „nelaukite kol praeis savaime. Jeigu yra problema, kuri vargina ir blogina savijautą, kreipkitės konsultacijai“, – sako A. Leščinskaitė.

Profilaktika yra labai svarbu

Šeimos gydytojoms, skatinančioms pasinaudoti nemokamomis profilaktinės patikros programomis, palaiko ir Dainavos padalinio šeimos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja gydytoja R. Pakutkienė – Aleksė. „Siekiant išsaugoti paciento sveikatą labai svarbu atkreipti dėmesį į ligų profilaktiką. Tai suprasdami, nuolat aktyviai kviečiame pacientus atlikti prevencines profilaktines programas.

Prevencinės programos / Kauno poliklinikos nuotr.

Apie naują gimdos kaklelio vėžio prevencinę programą daugiau informacijos čia.

Plečiasi ir tyrimų laboratorija

Pastaruoju metu itin atsinaujino ir išsiplėtė ir KMP tyrimų laboratorija. „Įrangą atnaujiname kas metus, sekame laboratorinės diagnostikos naujoves ir inovacijas – visada ieškome patikimų metodų, kad savo pacientams galėtume pasiūlyti patikimus rezultatus. Šiais metais aktyviai ieškojome COVID-19 antikūnų sprendimo – ištestavome ne vieną metodą, kol atradome mums tinkamiausią įrangą“, – sako Laboratorijos vedėja, Medicinos biologė-kokybės vadybininkė Živilė Stanevičiūtė-Jacikė.

Živilė Jacikė, Kauno miesto poliklinikos Laboratorijos vedėja / R. Tenio nuotr.

Pasak vedėjos, KMP tyrimų laboratorijos įkainiai, palyginus su privačiomis laboratorijomis, yra labai patrauklūs ir dažnai yra kur kas mažesni, tačiau užtikrinama tokia pati aukšta kokybė.

„Pagrindinis mūsų išskirtinumas yra betarpinis ir nuolatinis bendravimas su pacientais – bet kada pacientai gali paskambinti į laboratoriją, o jaunas ir ambicingas laboratorijos kolektyvas visada stengiasi pagelbėti“, – sako Ž. Stanevičiūtė-Jacikė. Ji taip pat pasidžiaugė, kad gera laboratorijos atmosfera pritraukė ir naujus laboratorijos darbuotojus, su kuriais gera dirbti ir su kuriais gera pacientams.

Ji taip pat nurodė, kad visi pacientai, kurie nurodę, kad nori gauti tyrimų rezultatus el. paštu ir pateikę jų adresus, gauna atliktų tyrimų protokolus. „Vykdytos apklausos duomenimis, net 63 proc. pacientų naudojasi tokiu būdu sužinoti tyrimų rezultatus. Tikiuosi ateityje skaičius tik didės“, – sako ji.

Ji taip pat patvirtino, kad laboratorijose atliekami tiek SARS-CoV-2 antigeno tyrimai, tiek COVID-19 antikūnų kiekybinis testavimas, o tyrimus KMP tinklo laboratorijose gali atlikti net neprisirašę pacientai.

„Mūsų kolektyvas iš tiesų jaunas – manau, kad tai pliusas, nes operatyviai dar degančiomis akimis tikime tuo, ką darome ir nepritrūkstame maksimalizmo, spręsdami iškilusias problemas, esu labai dėkinga visiems, kad tapome tokia stipria ir ambicinga komanda“, – pokalbį užbaigė Ž. Stanevičiūtė-Jacikė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA