Eismo sąlygos nepavydėtinos: nuo kelio slysta net įgudę vairuotojai | Kas vyksta Kaune

Eismo sąlygos nepavydėtinos: nuo kelio slysta net įgudę vairuotojai papildyta

"Kas vyksta Kaune" grupės nuotr.

Pirmadienio rytą iškritęs šlapias sniegas ir vėl tikrino vairuotojų budrumą. Kai kuriuose keliuose formuojasi ir plikledis.

Kaip „Kas vyksta Kaune” grupėje praneša vairuotojai, itin sudėtingos eismo sąlygos ties Amalių apvažiavimu.

„Amalių pervažos aplinkkelį fūros neužkyla link Ateities pl., rinkitės kitą kelią”, – įspėja grupės narė.

Kauniečio teigimu, su tokia pat problema Savanorių prospekte susiduria ir viešasis transportas. Atsiųstame vaizdo įraše matyti sustojusių troleibusų virtinė.

Pranešama, kad transporto priemonės sunkiai kyla ir į Raudondvario kalną. Tuo metu informuojama apie nuo kelio Vilkijoje nuslydusį Greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos atstovai naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad per šį incidentą niekas nenukentėjo. „Patys išvažiavo, niekas nesusižalojo. Kauno rajono Vilkijos brigada važiavo į iškvietimą. Automobilyje buvo tik du mūsų darbuotojai.“

Vairuotojai įspėja ir apie slidų magistralinį A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda kelią. „Klaipėda – Kaunas, čiuožykla”, – apie 10.18 val. grupėje įspėti vairuotojai.

Magistralinis A1 kelias / „Kas vyksta Kaune” grupės nuotr.

Kaip informuoja Automobilių kelių direkcija, pirmadienio rytą vidurio Lietuvos keliuose yra provėžotų ruožų, kai kur formuojasi plikledis.

9 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos yra šiaurės ir vidurio Lietuvoje, kur valstybinės reikšmės kelių ruožai daug kur provėžoti, padengti prispausto arba šlapio sniego sluoksniu, vietomis slidūs.

Vidurio Lietuvoje ant pagrindinių šalies kelių formuojasi plikledis.

„Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašo rinktis saugų greitį.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, kai kur padengti pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Beveik visoje Lietuvoje mišrūs krituliai – snygis, šlapdriba arba lietus, tik Klaipėdos apskrityje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA