Kaunietis S. Ambrulevičius su A. Reed pasiekė iki šiol nepaliestas Europos čempionato aukštumas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis S. Ambrulevičius su A. Reed pasiekė iki šiol nepaliestas Europos čempionato aukštumas

LČF nuotr.

Šokėjai ant ledo Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius nenustoja džiuginti savo sezono pasiekimais. 2022 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionate Taline (Estija) mūsų pora, bendroje įskaitoje surinkusi 183,17 taškus, užėmė 8 vietą iš 26 stipriausių porų.

Kaip nurodoma Lietuvos čiuožimo federacijos pranešime, tai pirmasis kartas, kuomet Europos čempionato bendroje įskaitoje pora pateko į pirmą dešimtuką. A. Reed ir S. Ambrulevičius gali didžiuotis ne tik užimta vieta, bet ir net trimis balais pagerintu savo sezono rezultatu (buvęs rezultatas 180,15 taškai).

„Atnaujinta laisvosios programos muzika leido sužibėti A. Reed ir S. Ambrulevičiui dar ryškiau. Viso pasirodymo metu galėjome jausti lengvumą bei neapsakomą švelnumą, sklindantį iš mūsų poros, kuri sklendė ledu. Ne veltui tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) po šokėjų laisvosios programos įteikė jiems pakvietimą dalyvauti parodomojoje 2022 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionato programoje“, – teigiama pranešime.

Nors A. Reed ir S. Ambrulevičiui pastarieji mėnesiai buvo itin nelengvi ir kupini dūžtančių vilčių dėl Pekino žiemos olimpinių žaidynių, tačiau jų atsidavimas darbui ir nepaliaujamas ryžtas siekti geriausių rezultatų įrodo, kad ši pora niekada nepasiduoda.

2022 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionato nugalėtojais tapo Rusijos pora Victoria Sinitsina ir Nikita Katsalpov. Sidabro medaliu pasidabino taip pat pora iš Rusijos Alexandra Stepanova ir Ivan Bukin, o trečios vietos prizininkais tapo italai Charlene Guihnard ir Marco Fabbri.

A. Golovkina su treneriu Davidu Richardsonu / LČF nuotr.

Lietuvos atstovė Aleksandra Golovkina, kuri pateko tarp 24 finalininkių, po laisvosios programos bendroje įskaitoje užėmė 22 vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA