Įtempta operacija Prancūzų gatvėje: „Aras“ į laiptinę ėjo su skydais | Kas vyksta Kaune

Įtempta operacija Prancūzų gatvėje: „Aras“ į laiptinę ėjo su skydais papildyta, patikslinta

Skaitytojo nuotr.

Penktadienio vakarą į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi ne vienas skaitytojas pastebėjęs didelį specialiųjų tarnybų sujudimą Aukštuosiuose Šančiuose. Anot kauniečių, čia suvažiavo gausios policijos, medikų ir ugniagesių pajėgos, vietoje dirbo net antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

„Kas vyksta Prancūzų g. pradžioje, kad tiek pareigūnų? Turbūt, visa Kauno policija“, – penktadienį, apie 21 val., teiravosi ne vienas portalo skaitytojas. Pasak liudininkų, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir ugniagesių pajėgos sugužėjo greta „Aibės“ parduotuvės.

Ypač daug į Šančius suvažiavo policijos – kauniečiai teigė matę 5-7 policijos autobusiukus, kiti iš viso suskaičiavo 9 ekipažus. Gaisrinė esą neleido pravažiuoti, o pro šalį ėjęs vyras nugirdo, kad įvedamas planas „Skydas“.

Vienas liudininkas pasakojo, kad policijos ir „Aro“ pareigūnai į Prancūzų gatvėje esančio namo laiptinę, ėjo su skydais, bet praeiviams pasiteiravus pareigūnai jokios informacijos neteikė, šykštūs vakar buvo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojai.

Daugiau žinių apie vakarykštį sujudimą paaiškėjo šeštadienį. Kauno apskrities VPK suvestinėje nurodoma, kad sausio 14 d., 18.11 val., pareigūnams į Prancūzų gatvę atvykus dėl smurto artimoje aplinkoje, 1968 m. gimęs vyras pagrasino panaudoti ginklą, jei policija bandys patekti į butą.

Po derybų pareigūnai pateko į butą bei sulaikė vyrą, kuris pristatytas į Kauno ligoninę. Bute rastas ir paimtas dujinis revolveris. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. ir 253 str. 1 d., dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Už minėtas nusikalstamas veikas atitinkamai gresia iki trejų metų ir iki penkerių metų laisvės atėmimas.

Papildyta sausio 16 d., 13.39 val.

Pranešimą iš policijos, kad reikalinga pagalba patekti į butą, Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba gavo penktadienį, apie 19 val. Atvykus paaiškėjo, kad bute užsirakinęs vyriškis turi šaunamąjį ginklą, tad, kaip minėta, į įvykio vietą iškviesti „Aro“ pareigūnai.

Šie išlaužė buto duris ir sulaikė viduje buvusį ginkluotą vyriškį. Ugniagesiai įvykio vietoje budėjo saugiu atstumu.

Patikslinta sausio 17 d., 8.23 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, „Aro“ pareigūnai durų nelaužė – jas atidarė pats asmuo.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA