A. Gelažninkas Dakare apgynė nugalėtojo titulą | Kas vyksta Kaune

A. Gelažninkas Dakare apgynė nugalėtojo titulą papildyta

delfi.lt 2022/01/14 10:15
A. Gelažninko triumfas Dakare / „Oriondakarteam“, A. Knezio nuotr.

Arūnas Gelažninkas antrus metus iš eilės triumfavo Dakaro ralio motociklininkų vienišių klasėje.

„Turim! Mes turim II-ąją pergalę! Dėkoju visiems už tokį didelį palaikymą. Siekite savo svajonių ir tikslų, viskas įmanoma, kai daug dirbi ir tiki savimi bei savo komanda! Linkėjimai iš finišo linijos ir susitinkame podiume”, – praneša motociklininkas.

Papildyta 11.24 val.

A. Gelažninkas solidų pranašumą prieš pagrindinius konkurentus įgijo 6-ame etape, kuriame motociklininkai važiavo dieną prieš automobilių ir visureigių įveiktu maršrutu. Trasa tapo pernelyg pavojinga varžytis, tad Dakaro organizatoriai buvo priversti imtis ryžtingų veiksmų.

Etapas buvo atšauktas motociklininkams įveikus 100 km, o dalyvių rezultatai buvo įtraukti į bendrą įskaitą.

Tą dieną artimiausią lietuvio konkurentą čeką Milaną Engelą pirmuose kilometruose stabdė techninės problemos, dėl kurių jis prarado gerą pusvalandį.

Reikšmingą persvarą įgijęs A. Gelažninkas neklydo ir užtikrintai užbaigė ralį iš esmės nesuteikdamas konkurentams didesnių vilčių.

„Pagaliau 12-o greičio ruožo finišas. Šiandien važiavau visai ramiai. Pirmoje etapo dalyje netrūko akmenų, tai riedėjau labai atsargiai, maksimaliai sumažinau galimą riziką.

Aplenkė mane keli varžovai, tačiau juos sutikau beklaidžiojančius ieškant vieno kontrolinio punkto, išvedžiau juos į teisingą kelią ir taip neskubėdamas pasiekiau finšą.

Dvylika dienų, lengva nebuvo, bet pergalė jau čia. Žinoma, dar reikia pasiekti Džedą. Esu labai laimingas ir džiaugiuosi pergale.

Antrus metus paeiliui laimėti „vienišių“ klasėje tikrai nėra lengva, juolab antrą savaitę kovojau su skausmu ir gėriau vaistus.

Bet geriau ir būt negali, važiuoju į Džedą, kur laukia ralio podiumas“, – po pergalingo finišo kalbėjo A. Gelažninkas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA