Naujakuriai Jonučius II renkasi ir dėl gerų NT kainų, ir dėl gamtos | Kas vyksta Kaune

Naujakuriai Jonučius II renkasi ir dėl gerų NT kainų, ir dėl gamtos

Organizatorių nuotr.

Tapti visiškai naujos gyvenvietės ir bendruomenės dalimi. Aplink – vien nauji pastatai, kiemai, gatvės ir daug gamtos. Būtent dėl to Kauno pietuose esančią Jonučių II gyvenvietę renkasi naujakuriai – čia auga šiuolaikiniai NT projektai, pasižymintys tvariais ir funkcionaliais sprendimais, aukšta kokybe ir patrauklia kaina. Jau veikia ir valstybės parama pirmo būsto įsigijimui.

NT ekspertai pastebi, kad atsiradus daugiau galimybių dirbti iš namų nuotoliniu būdu, žmonės ėmė labiau domėtis būstais, kuriuos supa gamta. „Kaip geriau praleisti valandą per dieną: automobilyje važiuojant į darbovietę ar tiesiog išėjus pro namų duris pajudėti gamtoje? Šiandien šis klausimas renkantis būstą yra itin aktualus“, – įsitikinęs Juras Sadauskas, vienas iš NT pardavimų ir rinkodaros įmonės „Juda NT“ įkūrėjų.

Jaunos pirkėjų šeimos atsižvelgia ir į tai, kad Kauno rajone esanti gyvenvietė patenka į teritoriją, kurioje galima gauti valstybės paramą pirmo būsto įsigijimui. Maksimali tokios paramos suma gali siekti 87 tūkst. eurų.

Šeimai be vaikų valstybė finansuoja iki 20 proc. būsto įsigijimo kainos, o su vienu vaiku – 20 procentų.

Riba tarp miesto ir užmiesčio išnyksta

Ne tik valstybės parama, bet ir didelis noras būti gamtos apsuptyje, pernelyg nenutolstant nuo miesto centro, jaunas šeimas atveda į Jonučių II gyvenvietę. Jonučių bendruomenė pastaraisiais metais pastebimai auga ir tampa vis aktyvesnė.

Rajono valdžia ir verslas atsižvelgia į augančios bendruomenės poreikius ir gerina šios vietovės plėtros perspektyvas. Atnaujinama gatvių infrastruktūra, įrengiami nauji parkai ir žaliosios zonos, steigiami vaikų darželiai.

Taigi, vaikus auginančios šeimos Jonučiuose II vos per kelias minutes automobiliu gali pasiekti tiek mokyklą, tiek ir darželį. „Gyventojai žino, kad į Kauno centrą ar Senamiestį automobiliu gali nuvykti vos per keliolika minučių. Kursuoja ir viešasis transportas, tad Jonučiuose II išnyksta riba tarp miesto ir užmiesčio“, – teigia J. Sadauskas.

Auga modernūs daugiabučiai

„Juda NT“ bendraįkūrėjas Darius Uleckas priduria, kad pietinė miesto dalis ir rajonas yra labai svarbūs tvariai Kauno plėtrai.

„Šalia gamtos ramybės vyksta aktyvios permainos, verda gyvenimas. Šiose teritorijose apstu erdvės ne tik nuosavų namų statyboms, bet ir daugiabučiams – „Namučių“ daugiabučių kvartale bus įrengta 400 butų. Numatoma, kad iš viso kvartalą sudarys 12 pastatų, kurių bendras gyvenamasis plotas sieks apie 24 tūkst. kvadratinių metrų“, – dalijasi D. Uleckas.

Projekto vystytojai atsižvelgė ir į augantį ekologiškų elektromobilių populiarumą. Prie kiekvienos parkavimo vietos lauke „Namučių“ gyventojams iškart paruošia kanalus elektromobilio krovimo stotelėms įrengti, kad ateityje kiekvienas gyventojas savo stotelę galėtų įsirengti lengvai ir greitai, be jokių žemės kasimo darbų.

Darius Uleckas ir Juras Sadauskas / Organizatorių nuotr.

Šiuo metu pietinėje Kauno pusėje „Namučiai“ yra vienintelis tokio tipo projektas – kol kas vietovėje konkurencijos nėra. Būsimiems gyventojams vystytojai siūlo ekonomišką, tačiau itin kokybišką sprendimą, atitinkantį visus poreikius.

Anot D. Ulecko, „Namučiai“ atveria galimybę įsigyti pirmąjį būstą šeimoms, manančioms, kad turėti nuosavą namą yra per anksti arba per brangu, o ekonomiškas butas – pats tas. Avansą už butą „Namučiuose“ jaunos šeimos gali mokėti dalimis. „Žmonės greitai supranta, kad mūsų kainodara yra patraukli, sąlygos geros, todėl jaučiame didelį susidomėjimą“, – kalba vienas iš „Juda NT“ vadovų.

Numatoma, kad pirmųjų dviejų etapų statybos baigsis šių metų spalį – pirmieji naujakuriai Kalėdas jau galės švęsti „Namučiuose“. Visą projektą planuojama baigti iki 2025 metų.

Renkasi pirmąjį būstą

J. Sadauskas pastebi, kad didžioji dalis „Namučių“ pirkėjų dabar yra jaunos šeimos arba pavieniai asmenys, kuriems svarbiausia turėti miegamąjį ir kambarį, kuriame būtų galima patogiai dirbti.

„Matydami didelį susidomėjimą, suprantame, kad mūsų siūlomi butai tiksliai atitinka žmonių poreikius.

Pirmiausia, būstas turi būti kokybiškas ir ilgaamžis. Antra, patogi infrastruktūra ir geras susisiekimas. Trečia, gamta ir aplinka – sveikam laisvalaikiui su šeima ir su kitais bendruomenės nariais. Jonučiai II visa tai leidžia suderinti“, – teigia NT ekspertas.

Jo nuomone, „Namučiuose“ galima rinktis 2-3 kambarių butus, tai – idealus variantas vienam asmeniui arba jaunai porai, šeimai.

Butų pasiūlą vertina ir pramonės investuotojai

„Namučių“ projektą vysto bendrovė „Jonučių būstai“, „Juda NT“ yra projekto pardavimų partnerė, įgyvendinusi ne vieną dešimtį NT projektų visoje Lietuvoje. „Mūsų ankstesnių darbų kokybė ir patirtis dalį pirkėjų atvedė būtent į „Namučius“. Informacija rinkoje vis dar sklinda iš lūpų į lūpas. Mums labai svarbu, kad klientai pasitiki“, – sako J. Sadauskas.

Detaliau supažindindamas su „Namučiais“, jis pamini, kad mažiausių parduodamų butų plotas prasideda nuo 54 kv. m., didžiausių sieks iki 73 kv. m.

Modernų ir erdvų kvartalą sudarys 4 aukštų A+ energetinės klasės pastatai, visi butai turės vieną ar du balkonus. Pirmųjų aukštų gyventojai galės leisti laiką privačiuose kiemeliuose. Bus įrengti parkeliai, sutvarkyta teritorija, aikštelės sportui ir aktyviam laisvalaikiui.

J. Sadausko teigimu, panašūs NT projektai svarbūs Aleksoto inovacijų pramonės parko perspektyvoms. Potencialūs investuotojai jau dabar domisi, kur ir kaip galėtų gyventi jų darbuotojai – optimalios kainos būstų pasiūla yra reikšmingas veiksnys, siekiant auginti miesto ekonomiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA