Nemalonios orų permainos: įspėja ir vairuotojus, ir pėsčiuosius | Kas vyksta Kaune

Nemalonios orų permainos: įspėja ir vairuotojus, ir pėsčiuosius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną orus lems gilaus Atlanto ciklono pietinė dalis kartu su atmosferos frontu. Debesys užklos dangų ir diena bus debesuota, tik ties šiaurės vakariniu šalies pakraščiu pasirodys daugiau pragiedrulių. Pirmoje dienos pusėje pietrytinėje šalies pusėje iškris nedideli krituliai. Vietomis tvyros rūkas. Rytą su praslenkančia kritulių juosta kai kur eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį vėjas bus pietvakarių, vakarų krypties, stiprės iki 9-14 m/s, o kai kur gūsiai užpūs iki 15-17 m/s. Atkeliavus šiltesnei oro masei šalies rytuose temperatūra pakils iki 2-4, pajūryje – 6 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį šiauriniuose rajonuose vietomis iškris krituliai, daugiausia lietus, šlapdriba. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, visoje šalyje pūs 15-20 m/s, o pajūryje įsisiautės iki 25 m/s. Naktis bus šilta ir temperatūra išliks teigiama – apie 0-5 laipsnius šilumos.

Penktadienio dieną sulauksime gausesnių kritulių, o vėjas neskubės rimti. Dieną daug kur vyraus trumpas lietus, šlapdriba. Vėjas krypties nekeis, visoje šalyje bus stiprus, o pajūryje išliks itin audringas. Šiluma nesitrauks ir oras sušils iki 2-7 laipsnių šilumos.

Savaitgalį kritulių sulauksime ir daugelyje rajonų nenustos pūsti pavojingi vėjo gūsiai. Temperatūra bus artima nuliui, o didesnio atšalimo nenumatoma.

Šalies keliuose yra slidžių ruožų

Šalies keliuose ketvirtadienį yra slidžių ruožų, perspėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Didžiojoje šalies dalyje, išskyrus vakarinius rajonus, eismo sąlygas sunkina plikledis ar lijundra, pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai yra slidūs.

Rytų ir pietryčių Lietuvoje dėl buvusio snygio keliai yra provėžoti, aplediję, vietomis padengti prispausto ar puraus sniego sluoksniu. Jis mažesnio eismo intensyvumo keliuose kai kur siekia iki 10 centimetrų.

Vakariniuose šalies rajonuose eismo sąlygos yra pakankamai geros, čia dėl silpno lietaus pagrindiniai keliai daugiausia šlapi. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu.

Kelininkai barsto ir valo slidžius bei apsnigtus kelių ruožus, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA