„Kauno tiltams“ nusimato stambus valstybinio pyrago kąsnis | Kas vyksta Kaune

„Kauno tiltams“ nusimato stambus valstybinio pyrago kąsnis

BNS 2022/01/11 21:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ akcininkai spręs dėl Jonavos transformatorių pastotės (TP) rekonstrukcijos sutarties su viena didžiausių šalyje infrastruktūros statybos įmonių „Kauno tiltai“. Sutarties vertė siekia 24,1 mln. eurų.

„Litgrid“ valdyba pirmadienį nusprendė, jog dėl to akcininkai spręs vasario 2 dieną, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė įmonė. Darbus „Kauno tiltai“ turės atlikti per beveik ketverius metus.

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“, kaip skelbia įmonės portale, palaiko stabilų šalies elektros energetikos sistemos darbą, valdo elektros energijos srautus ir sudaro sąlygas konkurencijai atviroje elektros rinkoje.

Įmonės taip pat atsako už Lietuvos elektros energetikos sistemos integraciją į Europos elektros infrastruktūrą ir bendrą elektros rinką.

Nuo 2012 m. spalio 1 d. „Litgrid“ yra visiškai atskirta nuo elektros energijos gamybos, tiekimo ir skirstymo veiklas kontroliuojančių įmonių. 97,5 proc. „Litgrid“ akcijų valdo UAB „Epso-G“, tiesiogiai kontroliuojama Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA