Kasdien spūstyse kiurksantys kauniečiai nebeištvėrė: peticiją pasirašė virš 2000 žmonių | Kas vyksta Kaune

Kasdien spūstyse kiurksantys kauniečiai nebeištvėrė: peticiją pasirašė virš 2000 žmonių

Spūstis Vandžiogalos plente / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Sargėnų, Domeikavos ir toliau esančių kaimų gyventojams leisti laiką spūstyse įgriso iki gyvo kaulo. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia apie peticiją, kuria prašoma kuo skubiau pradėti Vandžiogalos plento rekonstrukciją. Namai čia dygsta kaip grybai po lietaus, o gatvės būklė, anot žmonių, lieka itin prasta.

Kaip metų pabaigoje naujienų portalui nurodė skaitytoja, kauniečiams puikiai žinoma, kokie dideli kamščiai piko metu susidaro šiaurinę Kauno rajono dalį su miestui jungiančiame Vandžiogalos plente.

„Dauguma Kauno gyventojų vengia net važiuoti, o apylinkė kaip bebūtų sparčiai plečiasi. Vyksta daug statybų, gyventojų daugėja, o kelio problemos nėra sprendžiamos. Gyventojai neapsikentę renka peticiją dėl infrastruktūros gerinimo“, – informavo moteris.

Vakarinio piko metu į Domeikavą grįžtantys gyventojai sukausto A1 ir A5 transporto mazgą / Skaitytojos nuotr.

Minėtoje peticijoje, kuri paviešinta portale peticijos.lt, šio kelio problemos detalizuojamos plačiau. Teigiama, jog Domeikavoje 2021 m. gruodžio duomenimis gyvena apie 10 tūkst. žmonių, panašiai kaip Garliavoje, bet ten kelias nepalyginamai geresnis: yra keturios automobilių juostos, apšvietimas ir šaligatviai iš abiejų pusių.

Taip pat įrengtas 2,6 m pločio pėsčiųjų ir dviračių takas, padaryta apsauginė tvorelė nuo važiuojamosios dalies, yra poilsio zonos, pastatytos šiukšliadėžės. Viso to vietiniai pasigenda Vandžiogalos plente, kuriuo naudojasi ne tik Sargėnų ir Domeikavos, bet ir Varluvos, Eigirgalos, Vaškonių, Ramaškių, Ražių, kitų kaimų gyventojai.

Peticijoje pažymima, kad šaligatvių ypač trūksta prie Sargėnų mokyklos ir Domeikavos gimnazijos, tad vaikai ugdymo įstaigų negali saugiai pasiekti pėsčiomis. Keliukas, kurio nesiverčia liežuvis vadinti dviračių taku, daug kur esą blogos būklės, siauras, nesaugus, stinga ir suoliukų, šiukšliadėžių, apželdinimo.

„Prašome kuo skubiau atlikti kelio rekonstrukciją, praplėsti važiuojamąją zoną, įrengti šaligatvius su apšvietimu, įrengti poilsio zonas. Nutiesti dviračių taką, kad saugiai galima būtų pasiekti Šilainius“, – prašoma peticijoje, kurią sausio 11 d. jau buvo pasirašę 2007 žmonių, jai paaukoti 55 eurai.

Pažymėtina, kad dalis Vandžiogalos plento yra miesto, dalis – rajono teritorijoje, kai skaitytojos minėta Vytauto gatvė Garliavoje priklauso rajonui. Galimas daiktas, dėl Domeikavos ir Sargėnų jungties miestas su rajonu neranda bendros kalbos, o gal rekonstruoti vis intensyvesniu eismu pasižyminčią gatvę tiesiog neplanuojama.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA