Kauniečių startuolis „Mokosi.lt“ žengia į naujas rinkas | Kas vyksta Kaune

Kauniečių startuolis „Mokosi.lt“ žengia į naujas rinkas

Robertas Petrauskas ir Jurgita Jaruševičienė / Organizatorių nuotr.

Privataus mokytojo paieška gerinant įgūdžius matematikos, lietuvių kalbos, chemijos ar kitose srityse – iššūkis, anksčiau ar vėliau kylantis daugeliui šalies moksleivių bei jų tėvų. Lietuvoje atliktos apklausos duomenimis, 35 proc. tėvų, auginančių mokyklinio amžiaus vaikus, naudojasi privačių mokytojų paslaugomis, o 67 proc. apklaustųjų mokytojų atsakė dirbantys privačiai. Šių poreikių kontekste šiais metais Kaune gimė inovatyvi platforma „Mokosi.lt“, apjungianti skirtingų sričių mokytojus bei jų paslaugų ieškančius mokinius.

Kaune sukurtas startuolis „Mokosi.lt“ siūlo technologinį sprendimą, sujungiantį paslaugų ieškančius moksleivius ir jas siūlančius mokytojus. Platformos pagalba mokiniai bei jų tėvai gali atrasti skirtingų sričių specialistus, atitinkančius jų laiko bei paslaugų kainos poreikius. Tuo tarpu mokytojams tai galimybė be didelių paslaugų praplėsti savo mokinių ratą.

„Platforma „Mokosi.lt“ yra startuolis, vienintelis Lietuvoje siūlantis technologinį sprendimą ieškantiems individualios privačių mokytojų pagalbos. Kad būtų lengviau suprasti, sakome, kad tam tikra prasme mūsų vykdoma veikla yra panaši į pavežėjimo paslaugas siūlančių platformų „Uber“ ar „Bolt“ veikimo principą. Mes sujungiame mokymo paslaugas teikiančius su jų ieškančiais.

Šiandien platformoje apsilankę mokiniai ar jų tėvai gali rinktis iš beveik šimto visų mokomųjų dalykų specialistų bei logopedų. Platforma patogi tuo, jog pasitelkiant paieškos filtrus, mokytojų ieškoti galima pagal norimą laiką, kainą bei rekomendacijas. Esant poreikiui, galima atrasti mokytoją, kuris į pamoką priims net ir per artimiausią valandą“, – sako mokytoja ir platformos „Mokosi.lt“ bendraįkūrėja Jurgita Jaruševičienė.

Platforma „Mokosi.lt“ / Organizatorių nuotr.

Nauda mokytojams, moksleiviams, tėvams

Viena svarbiausių startuolio „Mokosi.lt“ ypatybių – nauda visoms mokymosi procese dalyvaujančioms grupėms:

mokytojai įgauna įrankius nusistatyti norimą įkainį bei tvarkaraščius, tačiau išvengia mokinių paieškos bei apmokėjimų tvarkymo iššūkių. Taip pat, anot J. Jaruševičienės, mokytojai tampa tarptautinės bendruomenės dalimi, tokiu būdu ne tik tobulėdami, bet ir užmegzdami naudingas pažintis su specialistais kitose šalyse. Platformoje yra integruota ir visiškai automatizuota izraeliečių kurta virtuali klasė.

mokiniai gauna individualią pagalbą ne pagal iš anksto suderintus tvarkaraščius, o būtent tada, kai jos reikia. Pavyzdžiui, ruošiantis svarbiam atsiskaitymui, egzaminui ar norint perprasti vieną ar kitą temą. Mokytoją mokiniai gali išsirinkti pagal rekomendacijas. Pasak J. Jaruševičienės, mokiniai bene labiausiai džiaugiasi priminimų funkcionalumu. Kas kartą prieš pamoką į jų telefonus atkeliauja priminimas apie sutartą laiką.

tėvai vertina tai, kad platforma leidžia supaprastinti įprastus privačių pamokų paieškos procesus. Atvėrus internetinę „Mokosi.lt“ svetainę tėvai gali rinktis iš didelio skirtingų sričių mokytojų sąrašo, o norint užsakyti pamoką nėra reikalinga pasirašyti sutartį ar atlikti kitus įsipareigojimus. Kadangi pamokos vyksta nuotoliniu būdu – nereikia rūpintis vaiko kelione iki mokytojo ir atgal.

Platforma siūlo patogų ir greitą apmokėjimą už mokytojų paslaugas, kurių kaina svyruoja nuo 10 iki 40 Eur už akademinę valandą. Taip pat tėvai turi galimybę bendrauti su mokytojais ir iš karto po pamokos gauti atsiliepimą apie mokinio žinias tiesiai į telefoną. Tiesa, platformos bendraįkūrėjos teigimu, labiausiai tėvai džiaugiasi, kad nebereikia klausinėti draugų ir pažįstamų, ar jie žino gerą fizikos, matematikos, anglų kalbos ar kitą mokytoją, o paskui bandyti gauti laiką pamokai.

Platforma „Mokosi.lt“ / Organizatorių nuotr.

Nuo registracijos iki pamokos užsakymo – 3 minutės

Mokosi.lt“ komanda skaičiuoja, jog nuo pirmos registracijos platformoje iki pamokos užsakymo mokiniai užtrunka vos 3 minutes.

„Moksleiviai ir jų tėvai gali būti ramūs, jog visi platformoje matomi mokytojai atrinkti labai kruopščiai. Mokytojus pakviečiame į individualų pokalbį, kurio metu pristatome savo viziją bei susipažįstame su jų kompetencijomis. Vėliau jiems pravedame ir techninius mokymus, supažindinančius su tuo, kaip sklandžiai naudotis platforma. Subūrėme inovatyvių ir profesionalių mokytojų bendruomenę, todėl organizuojame įvairius praktikumus, seminarus, konferencijas.

Šiandien į „Mokosi.lt“ jungiasi specialistai iš įvairių šalies miestų ir net kitų valstybių – Italijos, Anglijos, Olandijos. Tokiu būdu mokiniai, gyvenantys, pavyzdžiui, mažesniuose miesteliuose, gali bendrauti su mokytojais iš Vilniaus ar net kitų šalių. Tuo tarpu vilniečiai labai maloniai nustemba atrasdami mažuose miesteliuose gyvenančius specialistus už kur kas mažesnę paslaugų kainą, nei sostinėje“, – sako J. Jaruševičienė.

Platformoje, anot jos vadovės, dirba ir studentai, padedantys moksleiviams ruošti namų darbus, ruoštis atsiskaitymams.

„Turime studentų, studijuojančių prestižiniuose pasaulio universitetuose, tokiuose kaip Oksfordas ar Kembridžas. Mūsų džiaugsmui platformoje dirbantys studentai sulaukia aukščiausių mokinių įvertinimų“, – sako bendraįkūrėja.

J. Jaruševičienės pasakoja, jog platformoje pamokas savo vaikams perka ir emigracijoje gyvenantys tautiečiai ar net suaugusieji, siekdami pagerinti anglų, rusų, italų ar kitų kalbų įgūdžius.

Plėtra naujose rinkose

Sulaukusi sėkmės Lietuvoje „Mokosi.lt“ jau pasirašė sutartį su viena didžiausių mokyklų valdymo sistemų Rumunijoje bei pristatė save keturiose naujose rinkose. Tikimąsi, kad šiemet startuolis savo veiklą pradės bent dvejose iš jų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA