Atidarius Vilniaus gatvę kauniečiai senamiesčio vis dar išsižada | Kas vyksta Kaune

Atidarius Vilniaus gatvę kauniečiai senamiesčio vis dar išsižada

R. Tenio nuotr.

Vilniaus gatvė, kaip ir žadėta, pėstiesiems atverta iki didžiųjų metų švenčių, tačiau senamiesčio šurmulys nė kiek neprimena senojo. Dar nepasibaigus rekonstrukcijai, seniausioje Kauno gatvėje duris atverti nusprendė vos vienas kitas restoranas ar parduotuvė, o kauniečiai ir miesto svečiai dar nesuremontuota gatve pagrinde žygiuoja iki paskutines valandas džiuginančios Kalėdų eglės.

Viena mėgiamiausių kauniečių vietų šią žiemą kaip niekada nyki. Pasišildyti arbatos ar kavos puodeliu miestiečiai gali vos keliose kavinėse, tačiau norint pasiekti ir jas vis dar tenka žiūrėti po kojomis. Kaip jau rašyta seniau, su inžinerinių tinklų iššūkiais susidorojusios Vilniaus gatvės laukia svarbiausias darbas – apie 140 tūkst. tašytų akmenų, kuriuos reikia sudėti po vieną.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio žodžiais, atidaryti Vilniaus gatvę Kalėdoms atrodė gana nereali svajonė, bet tai pavyko padaryti. Kitas galutinis terminas – Kauno Europos kultūros sostinės 2022 pagrindinis renginys gegužės pabaigoje.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, akmenis praktiškai būtų galima kloti, tik oro sąlygos dabar tam netinkamos. Kur nėra ginčo objekto dėl kelio borto, šaligatvių, kai tik leis oras, darbai bus pradėti.

„Tikime, per sausį, iki vasario vidurio pavyks užbaigti derinimus su Kultūros paveldo departamentu (KPD) ir rasti kompromisinį sprendinį, kuris ir buvo numatytas projekte, kad būtų užtikrintas visų patogus judėjimas, tiek neįgaliųjų teisės, tiek ir paveldo reikalavimai.

Galutinai neišspręstas klausimas dėl tašytų akmenų dangos – dėl šaligatvių, bortų ir kitų elementų konflikto nėra. Nuardžius dangą, akmenų pjaustymo darbai liepą vyko gana intensyviai, bet KPD ir neginčija, kad dalis jų turi būti nulyginta, ginčijamės dėl apimties, kiek akmenų reikėtų nupjauti. Kai tik gavome raštą sustabdyti akmenų pjaustymą, tai ir padarėme“, – žurnalistams seniau aiškino A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA