Po SEL koncerto įsiplieskęs COVID-19 židinys gali plėstis: Kaune sparčiai daugėja sergančių koronavirusu | Kas vyksta Kaune

Po SEL koncerto įsiplieskęs COVID-19 židinys gali plėstis: Kaune sparčiai daugėja sergančių koronavirusu koronavirusu serga 3 061 kaunietis

"Kas vyksta Kaune" archyvo ir Stop kadro nuotr.

Paskelbus, kad po SEL koncerto „Žalgirio” arenoje fiksuotas koronaviruso protrūkis, neatmetama, kad iš koncerto kartu su savimi parsinešusių klastingą infekciją gali būti ir daugiau. Susirgimų kreivė Kaune kelia nerimą, šeštadienio duomenimis naujai COVID-19 užsikrėtė 497 kauniečiai.

Kaip šeštadienį skelbia Statistikos departamentas, Kaune fiksuotas koronaviruso infekcijos pagreitis siekia 90 procentų, koronavirusas diagnozuotas beveik 20 proc. tiriamųjų.

Penktadienį Kaune naujai užsikrėtė 497 žmonės, tuo metu pastarųjų 7 dienų susirgimų vidurkis buvo 368. Šiuo metu koronavirusu serga 3061 kaunietis.

Iš viso per pandemijos laikotarpį Kaune COVID-19 ligos atvejų fiksuota 66 499, pasveiko 61 648 žmonės. Nuo klastingos ligos mirė 847 kauniečiai.

Dviejų savaičių laikotarpiu 100 tūkst. kauniečių šiuo metu tenka 1342,1 naujo COVID-19 atvejo.

Kaip jau rašyta, nuo gruodžio 30 iki sausio 4 dienos Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) užfiksavo 21 užsikrėtimą koronavirusu, kuris įvyko „Žalgirio“ arenoje. Tokią informaciją NVSC pateikė portalui LRT.lt.

NVSC Kauno departamento atstovė Kristina Rudžinskaitė LRT.lt sakė, kad kai kurie susirgę asmenys dalyvavo gruodžio 25 dieną „Žalgirio“ arenoje vykusiame Egidijaus Dragūno-SEL koncerte. Po šio koncerto kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas, mat tūkstančiai žmonių jame buvo be kaukių ir nesilaikė saugaus atstumo.

Tiesa, dėl inkubacinio COVID-19 laikotarpio, NVSC tiksliai negali atsakyti, ar žmonės užsikrėtė būtent šiame koncerte. Bet tokia tikimybė yra.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad iš viso praėjusią parą šalyje nustatyta 3317 naujų COVID-19 atvejai. Mirė 16 žmonių, iš jų 10 buvo nepasiskiepiję arba paskiepyti nepilnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA