„Armijai ir civiliams“ apsilankęs seimūnų patarėjas pasikarščiavo: darbo ėmėsi policija ir teisininkai | Kas vyksta Kaune

„Armijai ir civiliams“ apsilankęs seimūnų patarėjas pasikarščiavo: darbo ėmėsi policija ir teisininkai

„Armijai ir civiliams“ „Facebook“ puslapio, DELFI nuotr.

Nuo ketvirtadienio vakaro socialiniame tinkle įsisuko naujas viesuliukas. Į „Armijai ir civiliams“ parduotuvę užsukęs nusipirkti pirštinių, bet nepanoręs parodyti galimybių paso, parlamentarų patarėjas Arminas Mockevičius galiausiai nebuvo aptarnautas. Nusivylęs vyras savo patirtimi pasidalijo „Facebook“ paskyroje, pateikęs dar ir labai vaizdingą iliustraciją, už kurią gresia atsakomybė ir teisinis ginčas su parduotuve.

„Nuo meilės iki neapykantos tik vienas žingsnis. Tikrai mylėjau „Armijai ir civiliams“ parduotuvę, jų prekių kokybę ir asortimentą, jų profesionalumą. Išleidau ne vieną ir ne du šimtus eurų jų parduotuvėse. Deja, viską pakeitė šis vakaras. Gerą reputaciją galima kurtis daug metų, tačiau ją sugriauti galima akimirksniu“, – pasakojimą ketvirtadienio vakarą pradėjo A. Mockevičius.

Patvariomis prekėmis garsėjančioje parduotuvėje vyras ieškojo pirštinių. Iš personalo sulaukęs esą griežto reikalavimo parodyti galimybių pasą, patarėjas užsigavo ir nusprendė vietoje, jo žodžiais, paklusnumo pažymėjimo prasmukti su dokumentu, neva rodančiu vyro dalyvavimą moksliniame tyrime – kontrolinėje nesiskiepijusių žmonių grupėje.

Žaisti žaidimus „Armijai ir civiliams“ pardavėjai nebuvo nusiteikę ir darkart paragino A. Mockevičių parodyti galimybių pasą arba apleisti parduotuvę. O kadangi patarėjas toliau spyriojosi, trys vyrukai esą pasiūlė jam katapultavimo paslaugas, kurių pabūgęs A. Mockevičius parodė „gpasą“. Visgi užsispyrusį klientą atsisakyta aptarnauti ir jis greit paliko parduotuvę be pirštinių.

„Vadovas perskambino po keliolikos minučių, tačiau išėjus iš parduotuvės ir nurimus emocijoms supratau, kad jau niekada nenorėsiu nieko bendro su šia parduotuve turėti, nors buvau ištikimas klientas ne vienerius metus“, – aiškino A. Mockevičius, esą pamatęs, kaip veikia masinė psichologija ir šią akistatą su pardavėjais prilyginęs genocido ištakoms.

O kad įspūdis būtų stipresnis, prie savo įrašo socialiniame tinkle pridėjo fotokoliažą, kuriame – nacistinės Vokietijos elitinių dalinių SS simboliais ir svastika „apklijuota“ „Armijai ir civiliams“ parduotuvė, o greta – dar ir SS uniforma „papuoštas“ sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Į šį A. Mockevičiaus pasakojimą žaibiškai sureagavo žurnalistė Rita Miliūtė, dėkojusi „Armijai ir civiliams“, kad parduotuvėse visuomet tikrinamas galimybių pasas, ir patikinusi čia niekad nebuvusi tujinama.

„Gal kad jokiuose pseudoeksperimentuose nedalyvauju, nežinau. Čia yra žmogus, kuris Karbauskio buvo atvestas į ministerijos kanclerius. Kuriam reikalavimas laikytis nustatytų reikalavimų yra „hitlerjungas”. Kuris ant taisyklių nepažeidžiančio ir savo klientus saugančio verslo priklijuoja svastikas, o ministrus vaizduoja naciais.

Būtų čia mano parduotuvė, ir pandemijai praėjus neįleisčiau. Ne dėl to, kad būdamas valstybės tarnyboje norėjo varnas padresuoti. Ir ne dėl to, kad durnių ir bažnyčioj muša“, – rėžtelėjo R. Miliūtė, dar ir pasivarginusi padiskutuoti su A. Mockevičiumi komentarų sekcijoje.

Tuo metu „Armijai ir civiliams“ parduotuves valdančios Kauno įmonės „Baltijos arsenalas“ vadovas Raimondas Vaidogas „Kas vyksta Kaune“ šiandien patvirtino, kad šis atvejis jam žinomas, apie nacistinių ženklų demonstravimą jau informuota policija.

„Mes savo ruožtu su teisininkais kreipsimės dėl įžeidimo ir tokių ženklų sugretinimo su mūsų prekiniu ženklu. Pareigūnams pranešimus per epolicija.lt portalą tiesiog pateikė žmonės, pamatę tą įrašą, jų buvo ne vienas“, – trumpai pakomentavo R. Vaidogas.

Anot jo, tokių provokatorių į parduotuves užsuka gan retai, bet pasitaiko įvairių kuriozų – galimybių paso nenorintys pateikti klientai pardavėjams ne naujiena.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad apie viešojoje erdvėje pasirodžiusius nedviprasmiškus atvaizdus pareigūnams žinoma, informacija tikslinama.

LR Seimo portale pateikiamais duomenimis, A. Mockevičius šiuo metu yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausančių Seimo narių Kęstučio Mažeikos ir Ligitos Girskienės patarėjas.

Primename, kad pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 str., nacistinės Vokietijos vėliavos, herbo, ženklų, taip pat nacistinio SS ženklo platinimas užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA