Policija kratos metu pas kaunietį rado didelį kiekį kokaino ir krūvą pinigų | Kas vyksta Kaune

Policija kratos metu pas kaunietį rado didelį kiekį kokaino ir krūvą pinigų

Praėjusių metų gruodžio 29 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė Kauno miesto gyventoją, kurio gyvenamojoje vietoje ir kitose patalpose per kratas rasta ir paimta labai didelis narkotinių medžiagų – kokaino kiekis.

Atlikus neviešo pobūdžio veiksmus, intensyvų ir kruopštų darbą, buvo nustatytas Kauno miesto gyventojas, kuris galimai disponavo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jas tiekė tolimesniam platinimui į kitus Lietuvos miestus, skelbia Vilniaus apskrities VPK.

Nustačius nusikalstamos veikos požymius, Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.

Tyrimo metu surinkus pakankamai duomenų apie daromą labai sunkų nusikaltimą ir jį darantį asmenį, buvo atlikta asmens sulaikymo Kaune operacija. Šio asmens gyvenamojoje vietoje ir kitose jo naudojamose patalpose per kratas rasta apie 2,5 kg narkotinės medžiagos – kokaino.

Kadangi tai vienas brangiausių narkotikų, jo didmeninė kaina juodojoje rinkoje gali siekti apie 100 tūkst. eurų, o „gatvinė“ – apie 150 tūkst. eurų. Taip pat pas sulaikytąjį rasta ir paimta didelė pinigų suma – apie 19 tūkst. eurų, kurie, kaip įtariama, yra gauti už narkotinių medžiagų platinimą.

Sulaikytam asmeniui buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., jis apklaustas įtariamuoju. Teismas, įvertinęs surinktus duomenis ir atsižvelgęs į nusikalstamos veikos sunkumą, gresiančią laisvės atėmimo bausmę, paskyrė įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už nurodytos nusikalstamos veikos padarymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA