Neįprasta naujo Kauno policijos drono karjeros pradžia: ieškotas vienas nedorėlis, rastas kitas | Kas vyksta Kaune

Neįprasta naujo Kauno policijos drono karjeros pradžia: ieškotas vienas nedorėlis, rastas kitas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai nuo šiol darbui naudos dar inovatyvesnes priemones. Be jau turimų dronų, nuo šių metų tarnyboje bus pasitelkiamas ir dronas su specialiu termovizoriumi. Tai leis ir tamsiu paros metu ieškoti nusikalstamas veikas įvykdžiusių asmenų ar dingusių, pasiklydusių gyventojų.

Kaip nurodoma Kauno apskr. VPK pranešime, pirmas sėkmingas šio specialaus drono pakėlimas fiksuotas užvakar, sausio 4 d., kuomet jis nedelsiant buvo pasitelktas iš įkalinimo įstaigos pabėgusio asmens paieškai tamsiuoju paros metu.

Paradoksalu, tačiau stebint aplinkinę teritoriją iš viršaus, buvo pastebėtas geležinkelio bėgiais einantis asmuo, kuris, pastebėjęs policijos pareigūnus, pagreitino ėjimą, pakeitė ėjimo kryptį ir vis bandė nepriartėti prie paiešką vykdžiusių pareigūnų.

Informaciją apie pastebėtą asmenį perdavus patruliuojantiems pareigūnams, netrukus pastarasis buvo sulaikytas patikrinimui. Kaip paaiškėjo, tai pareigūnų ieškotas vyras (gim. 1990 m.). Tačiau ne iš įkalinimo įstaigos pasišalinę, o tas, kurio pareigūnai jau savaitę ieškojo kaip įtariamojo viename iš ikiteisminių tyrimų dėl vagystės.

Pareigūnai neabejoja, kad tokios turimos technologijos prisidės prie greitesnio ir operatyvesnio darbo ieškant nusikalstamas veikas įvykdžiusių ar dingusių asmenų. Kauno apskrities vadovybė tikisi ir ateityje plėsti turimų technologinių įrankių bazę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA